Documentarul Netflix care a rupt topurile de la noi! Este vorba despre un bărbat cu 1000 de copii și a fost vizionat de aproape 7 milioane de români

10 iulie 2024 11:53   PrimeTime

Un donator de spermă din Olanda a criticat documentarul „Bărbatul cu 1000 de copii” de pe Netflix, numindu-l „înșelător”, potrivit BBC.

Povestea lui Jonathan Jacob Meijer a declanșat un scandal internațional după ce s-a aflat că a donat spermă timp de 17 ani, rezultând în între 500 și 1.000 de copii în diverse țări din Europa și nu numai.

O femeie care a folosit sperma lui Meijer și care apare în documentar a declarat că s-a simțit „trădată, tristă și furioasă” după ce a aflat numărul mare de copii ai donatorului.

Bărbatul nu consideră că a făcut ceva greșit

Meijer susține că nu vede „absolut nimic greșit” în a fi tatăl a sute de copii și că majoritatea familiilor sunt mulțumite de alegerea lor. El a comentat că titlul documentarului, „Bărbatul cu 1.000 de copii”, este înșelător și că ar fi trebuit să se numească „donatorul de spermă care a ajutat familiile să procreeze 550 de copii”. Producătorul executiv al documentarului, Natalie Hill, a contestat aceste afirmații, susținând că a vorbit cu numeroase familii afectate de acțiunile lui Meijer.

Meijer a donat spermă timp de 17 ani, adesea prin aranjamente private, ocolind clinicile. Unele femei l-au ales ca donator fără a ști numărul exact de copii pe care îi avea deja.

Natalie, una dintre mamele din documentar, a spus că știa de patru alte familii, dar a aflat ulterior că numărul real era de sute. Meijer a fost descris de unele femei drept „narcisist” și un risc pentru sănătatea publică.

În 2017 a primit interdicție să mai doneze spermă

În 2017, Meijer a fost interzis să mai doneze spermă în Olanda după ce s-a descoperit că are 102 copii din donații făcute în 11 clinici.

Cu toate acestea, el a continuat să doneze în alte țări până în 2023, când o femeie și o fundație au intentat o acțiune civilă împotriva lui, susținând că acțiunile sale cresc riscul de incest.

Tribunalul i-a interzis lui Meijer să mai doneze spermă și i-a impus o amendă de 100.000 de euro pentru fiecare donație viitoare.

Meijer consideră că numărul mare de copii nu este o problemă și afirmă că mulți dintre ei sunt fericiți să aibă atât de mulți frați, întâlnindu-se și petrecând timp împreună.

„Ideea greșită este că am avut un fel de plan. Practic, eram la facultate și aveam un prieten care era infertil. A avut un impact mare asupra mea pentru că am văzut efectul pe care acest lucru l-a avut asupra vieții lui. Uneori, cred că am exagerat puțin.

Trebuia să îmi spun că un număr mai mic de copii ajunge. Era mai bine dacă eram mai deschis, dar am ales să urmez regulile internaționale”, a declarat Meijer pentru The Independent.

În Marea Britanie, de exemplu, există o limită de 10 familii pentru donatori de spermă, dar aceștia pot continua să doneze în afara țării.

Mai multe