Dragoș Pătraru îşi retrage emisiunea „Starea Naţiei” de la Prima TV. „Decizia e luată de ceva timp”

20 aprilie 2023 7:51   PrimeTime
Ultima actualizare:

„Starea nației“ pleacă de la Prima TV. Dragoş Pătraru a făcut anunțul pe canalul oficial de YouTube al emisiunii. Realizatorul a explicat motivele din spatele deciziei în videoclipul publicat miercuri seară (19 aprilie): „Aşadar, pe scurt, plecăm ca să nu ajungem să ne certăm aiurea de la nenorociţii ăştia de ...”.

„Decizia e luată de ceva timp, dar am tot amânat momentul, pentru că este greu, foarte greu (...) Dincolo de frecuşurile inerente, inclusiv editoriale, care-s normale, mai ales în cazul unei emisiuni care-şi ia toată libertatea posibilă şi uneori chiar mai mult decât atât, am decis să scoatem emisiunea de la tv”, a transmis Dragoș Pătraru într-un videoclip publicat pe YouTube.

Motivul din spatele deciziei

„Relaţia comercială dintre cele două firme a devenit una toxică. În sensul că noi livram marfa la zi, fără nici o întârziere, iar clientul nostru nu plătea marfa livrată la timp, acumulând întârzieri pe care noi nu le puteam accepta. Astfel, între a avea în continuare o emisiune la televizor şi stima de sine, pe care aproape că o pierdusem, am ales să salvez stima de sine.

Decizia e luată de ceva timp, am încercat până în ultimul moment să negociem, să rezolvăm cumva. Din păcate, nu s-a putut. (...) Deocamdată, noi am reziliat contractul pentru neplată. (...) Așadar, pe scurt, plecăm ca să nu ajungem să ne certăm aiurea de la nenorociţii ăştia de bani. Sigur că-mi pare rău, sigur că nu aşa aş fi vrut să se termine relaţia asta, dar na, aşa e în viaţă”, a mai spus acesta.

De asemenea, Dragoș Pătraru a mai transmis celor care au urmărit „Starea Nației”, sau vor să o facă, emisiunile vor putea fi văzute zilnic, la liber, pe canalul de YouTube al emisiunii.

„Starea Nației” a fost creată în februarie 2013, iar Prima TV a fost al patrulea post TV care a găzduit emisiunea. La început, a fost difuzată la România TV, apoi la TVR, Digi 24 și din nou la TVR în 2017. În ultimii cinci ani, emisiunea a fost difuzată neîntrerupt la Prima TV.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Mai multe