Dragoș Pătraru, victorios în procesul cu TVR! Prezentatorul este mai bogat cu 30.000 de euro

Cel mai incisiv jurnalist al momentului, Dragoș Pătraru, nu vrea să audă de război sau de ordine de încorporare. Realizatorul de la „Starea Nației" jubileză, însă, după ce a câștigat războiul în instanță cu TVR. A încasat 30.000 de euro de la Televiziunea Publică!

Dragoș Pătraru a câștigat procesul împotriva TVR
Dragoș Pătraru a câștigat procesul împotriva TVR

Războiul dintre Dragoș Pătraru și TVR a început în urmă cu aproape cinci ani. Fosta șefă a Televiziunii Publice, Doina Gradea, l-a dat în judecată, în august 2018, pe Dragoș Pătraru. I-a cerut despăgubiri de 201.000 lei, daune morale, după ce jurnalistul, care în acel moment avea emisiune chiar la Televiziunea Publică, a publicat pe site-ul personal înregistrările unor discuții pe care le-a avut cu ea.

Aceasta îi numea, printre altele, „hateri” pe ziariștii de la postul public, iar despre o jurnalistă angajată la TVR a afirmat, nici mai mult, nici mai puțin, că ar avea „cap de porc“!

Citește și: Cum a reacționat Dragoș Pătraru după ce a fost dat afară de la TVR 

Tribunalul Ilfov a dat, însă, verdictul, stabilind că acțiunea Doinei Gradea e nefondată și silind-o să-i plătească lui Dragoș Pătraru cheltuielile de judecată: 4.284 de lei. În 2018, după scandalul izbucnit odată cu apariția înregistrărilor respective, TVR a reziliat unilateral contractul cu Dragoș Pătraru. Acesta a dat în judecată postul public, iar instanța i-a dat dreptate, silind TVR să-i plătească daune în valoare de 30.000 de euro.

De atunci, Pătraru și-a mutat emisiunea la Prima TV, unde se simte liber în adevăratul sens al cuvântului.

„În cinci ani am fost la patru televizini!”

E la cincilea sezon la Prima TV. Înainte de la Prima TV am fost în cinci ani la patru televiziuni, semn că nu ne-am simțit foarte bine. Vom sta atât timp cât audiențele vor fi ok, cât timp noi ne vom simți bine!

E important faptul că putem să ne facem meseria așa cum vrem noi, nu așa cum vrea vreun idiot care vine și ne spune ce să facem, sau vreo idioată. Am avut și situații din astea.

Vă anunț că am câștigat procesul! Tocmai am câștigat 30 000 de euro de la Televiziunea Publică!”, a declarat Dragoș Pătraru, prezent la petrecerea Prima Fest, de marți seară, alături de alte vedete ale postului.

Vezi și: Dagoș Pătraru, toate secretele despre mutarea la Prima TV 

Dragoș Pătraru este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai „incomozi" jurnaliști, în momentul actual. Prezentatorul preferă, însă, să lupte cu ajutorul cuvintelor, și nu cu arma pe front.

Eu pot să spun că îmi fac treaba. Folosind uneltele umorului, câteodată mai inspirate, câteodată mai neinspirate, sancționăm derapajele de la democrație, abuzul de putere și încercăm să le ascuțim oamenilor spiritul critic.

Sper să ajungem să trăim într-o țară mai ok, eu sunt optimist. Trăim în acest moment într-o democrație care, spre deosebire de ce se întâmpla aici acum 40 de ani, e mai ok. În momentul acesta, eu nu am primit acasă un ordin de încorporare pentru a merge la război.

Eu, personal, dacă ar fi după mine, nu m-aș duce la război și nu aș pune niciodată mâna pe o armă pentru a apăra ceva imaginar, adică granițele. A, vin extratereștrii mâine și amenință viața pe Pământ, dați-mi 200 de puști. Dar, ca să apărăm granițe, mi se pare o chestie atât de stupidă pe care doar un dobitoc, homo sapiens o poate face!”, a mai spus realizatorul de la „Starea Nației".

Cine e Dragoș Pătraru?

Născut în noiembrie 1977 la Ploiești, Dragoș Pătraru a început ca jurnalist la ziarul Prahova, în 1996. A fost producător și realizator de emisiuni pentru Radio Contact Ploiești, apoi s-a ocupat și cu coordonarea departamentului de știri din cadrul Contact.

Dragoș Pătraru este fondatorul publicațiilor Fair Play de Prahova și altPHel. Acesta a lucrat și pentru televiziunile locale, aflându-se până în 2012 la conducerea postului Prahova TV. În 2013, Pătraru a propus emisiunea pamflet Starea Naţiei unui post de ştiri, iar, din 2014, s-a mutat la Televiziunea Naţională, şi ulterior la Digi 24. Din august 2018, Dragoş Pătraru s-a alăturat echipei Prima TV.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net