Cum a reacționat Dragoș Pătraru după ce a fost dat afară de TVR

Ultima actualizare:

    Reacția lui Dragoș Pătraru după ce a aflat că a fost dat afară de la TVR
Reacția lui Dragoș Pătraru după ce a aflat că a fost dat afară de la TVR

Emisiunea lui Dragoș Pătraru a fost scoasă din grila TVR, iar fostul prezentator tv a reacționat imediat într-un interviu pentru «Adevărul». Emisiunea «Starea Nației» era prezentată de Dragoș Pătraru de mai mulți ani, iar de-a lungul timpului, prezentatorul ar fi acuzat că trustul ar avea probleme. Dragoș Pătraru a mărturisit că se va întoarce la tv, deoarece emisiunea își va relua activitatea.

Fostul prezentator tv a mărturisit că la acel moment, rezilierea contractului nu ar fi fost posibilă din punct de vedere juridic deoarece acel lucru ar fi însemnat ca TVR să plătească o sumă enormă din bani publici, conform Adevărul.ro.

„Pentru că nu au reuşit să ne dea afară, au scos reluarea emisiunii de pe TVR 2, reluare care ajunsese să facă o audienţă mult mai mare decât emisiunea din prime-time. De asemenea, reluarea de la ora 6.00 de pe TVR 1 a fost mutată la 5.30 ca să-i fie limitată audienţa, ceea ce s-a şi întâmplat. Începând cu luna martie, audienţa reluării de dimineaţă a scăzut la jumătate, pentru că nimeni nu se trezeşte la 5.30 să se uite la TVR 1. Astea sunt cele două lovituri pe care le-am primit atunci. Am avertizat asupra intenţiei conducerii TVR şi asupra ordinului politic venit de la PSD. Bineînţeles că oamenii au continuat şi acum în loc de prelungirea automată a contractului, prevăzută dacă ne îndeplinim clauzele de audienţă, ceea ce am făcut, TVR a decis «denunţarea unilaterală» pe motiv că ne-am fi luat de conducerea TVR“, a declarat Dragoș Pătraru despre presiunea pe care TVR o punea asupra lui din partea partidului care se afla la guvernare. 

Dragoș Pătraru a mărturisit că că Doina Gradea ar fi acționat după o zicală conform căreia ar fi făcut abuz de putere. 

„Doina Gradea acţionează după zicala «statul sunt eu», dânsa este TVR.“ Iar în ceea ce priveşte motivele inovate de TVR pentru încheierea colaborării, Pătraru a spus: „Eu nu am afirmat nimic despre TVR, ba mai mult, spre deosebire de aceşti oameni luaţi de pe stradă şi aduşi să conducă o televiziune, eu am apărat permanent interesele SRTV. Eu nu am spus că SRTV face ceva, ci că Doina Gradea face nişte lucruri care nu sunt în regulă, că în Consiliul de Administraţie (CA) au fost numite persoane care nu ar trebui să fie acolo, date fiind antecedentele lor, intervenţii editoriale. Noi am discutat despre lucruri care se întâmplă şi care fac rău TVR, toate afirmaţiile noastre s-au făcut în interes public, drept pentru care contractul nu a fost încălcat, pentru că eu am o clauză în contract care spune foarte clar că am voie să spun orice atâta vreme cât serveşte interesul public. Doamna a scris în acea notificare doar ce i-a convenit din contract, dar peste toate acele clauze, eu am o clauză care spune că am voie să fac afirmaţiile interzise în condiţiile în care cele afirmate sunt de interes public. Tot ce am afirmat eu pe post e de interes public, dovadă că a fost o şedinţă extraordinară a CA, s-a întrunit Comisia de Cultură din Parlament care m-a audiat. Doamna Doina Gradea nu a fost audiată, a ţinut un monolog, graţie intervenţiei soţiei de jurnalist Diana Tuşa, care apără, nu-i aşa, libertatea de exprimare, şi bineînţeles partidului care a intervenit şi a făcut scut în favoarea celei care ia măsurile pe care partidul le vrea la TVR.“

În încheierea declarației, Dragoș Pătraru și-a asigurat publicul emisiunii că lucrurile nu vor rămâne astfel și el se va întoarce pe micile ecrane. „Îi asigur pe toţi telespectatorii că din 6 august vor vedea «Starea Naţiei» la televizor. Ieri s-a reziliat contractul, eu nu aveam voie să fac nimic, de azi încolo vom vedea ce e de făcut. Nu pot spune absolut nimic, există şi posibilitatea printr-un concurs de împrejurări să renunţăm de tot la TV, deşi noi nu am vrea, pentru că primim zilnic sute de mesaje de la oameni care nu ne pot vedea decât la televizor şi atunci vom încerca să păstrăm această platformă de comunicare.“ 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net