Mircea Dinescu, poveste captivantă cu Radu Beligan! „Ar vrea să vă pipăie...”

4 august 2022 7:08   PrimeTime
Ultima actualizare:

Mircea Dinescu a relatat o poveste captivantă care îl are un rolul principial pe regretatul Radu Beligan. În timpul unei emisiuni TV, carismaticul scriitor a reușit să le trezească telespectatorilor simțurile în momentul în care și-a amintit un episod scurt petrecut spre apusul vieții maestrului Beligan.

Totul s-a întâmplat într-o noapte liniștită la Sibiu. Celebrul actor, care s-a stins din viață în vara lui 2016, și Mircea Dinescu erau prinși într-o conversație când au trecut pe lângă un cuplu. Imediat, o doamnă i-a abordat cu un pic de disperare în voce.

„Am trăit o chestie foarte interesantă la celebrul festival de la Sibiu. Veneam seara cu Beligan, cu un an sau doi înainte să moară, și la un moment dat, mergeam spre hotel, vine o doamnă: «Domnul Beligan, domnul Beligan, v-aș ruga ceva”, a precizat Mircea Dinescu în emisiunea „Poezie și Delicatețuri”, difuzată la Prima TV.

Foarte surprinzător: Recunoști actorul? Un star de cinema s-a transformat radical pentru noul său film

Aici povestea lui Mircea Dinescu începe să devină excepțională. Soțul femeii era orb. Bătrânul, care nu-l văzuse niciodată la față pe Radu Beligan, l-a recunoscut pe marele actor doar după voce, acesta ascultând de nenumărate ori teatru la microfon.

„A trecut Beligan pe lângă noi. N-ai putea să-l chemi puțin?”, ar fi spus bărbatul către femeia care l-a abordat pe maestrul Beligan.

Radu Beligan, recunoscut pe stradă de un orb, doar după voce. Ce i-a spus bătrânul după ce „l-a pipăit pe față”

„El ascultă teatrul la microfon de ani de zile și ar vrea să vă pipăie”, i-ar fi transmis doamna lui Radu Beligan, conform lui Mircea Dinescu.

Marele actorul al teatrului românesc a acceptat cererea inedită. În momentul în care l-a întâlnit pe bărbat, acesta i-a spus că îl admiră de peste 50 de ani. Apoi l-a rugat să se apropie, dorindu-și să-l atingă pe chip pentru a-și da seama cum arată.

După ce „l-a pipăit pe față”, bătrânul i-a spus lui Radu Beligan că arată exact cum și l-a imaginat, a povestit Mircea Dinescu în timpul emisiunii „Poezie și Delicatețuri”.

Află: Secretul lui Tom Cruise, dezvăluit de un actor celebru! „El va nega categoric acest lucru”

Povestea fascinantă a pornit de la o discuție pe care a purtat-o scriitorul cu invitata lui din acea ediție, îndrăgita Irina Margareta Nistor. Printre altele, cei doi au vorbit despre perioada demult apusă când în România era o modă să se aculte teatru radiofonic.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Mai multe