Poveste emoționantă la „Chefi la cuțite”. Ce trei jurati au rămas fără cuvinte

2 mai 2023 8:18   PrimeTime

Ediția cu numărul 16, din sezonul 11, a emisiunii culinare Chefi la cuțite, de la Antena 1, l-a adus în atenția juraților, dar și a celor de acasă, pe Richard Abou Zaki, românul care a obținut o stea Michelin. Preparatul și povestea lui de viață i-au impresionat pe cei trei chefi, care au rămas fascinați.

La doar 26 de ani, Richard Abou Zaki provine din Piatra Neamț și și-a urmat pasiunea pentru bucătărie. Are un restaurant în Italia, țara în care locuiește, și a bifat performanța de a obține o stea Michelin. Cu ce preparat s-a prezentat în fața juraților, dar și care este povestea lui de viață, rămâne să descoperiți în rândurile de mai jos.

Cine Richard Abou Zaki, bucătarul cu o stea Michelin 

Cel mai mare vis pe care Richard Abou Zaki l-a avut, a fost acela de a deveni bucătar. Din fericire, și-a îndeplinit dorința, iar aprecierile din parte chefilor nu au contenit să apară.

„Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni. Am plecat în Italia când aveam 5 ani cu mama, iar de atunci a început tot parcursul meu.”, le-a spus concurentul juraților, în cadrul emisiunii de la Antena 1.

Richard Abou Zaki i-a impresionat pe cei trei bucătari renumiți din țara noastră cu un preparat rafinat: Varză în roșu cu sos de anghila afumată și Coccobello la mare. Gustul preparatului i-a lăsat fără cuvinte pe jurați, încă de la prima degustare.

„Ești primul român pe care eu îl știu! Bravo! Mamă, ce tare!”, a mărturisit chef Sorin Bontea.

„Felicitări!”, i-a transmis chef Florin Dumitrescu.

„Eu am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea”, a adăugat Richard Abou Zaki.

,,Gătesc de când aveam 8 ani”

Richard Abou Zaki i-a impresionat pe bucătari și cu povestea lui de viață. Gătește de la vârsta de 8 ani de zile, astfel că pasiunea lui s-a transformat într-o afacere de succes. Părinții lui s-au despărțit când el avea vârsta de 6 ani, iar întreaga viață și-a dedicat-o artei culinare.

„Eu m-am născut la Piatra Neamț, am 26 de ani și vin din Italia. Am început să gătesc de când aveam 8 ani, mama mea muncea la fabrică și eu am rămas acasă. Am crescut cu pasiunea asta de când eram mic. Visul meu era să fiu bucătar.

Mama mea e română, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (...) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar.”, a povestit concurentul.

Mai multe