Rasism sau joc de cuvinte? Petrișor Obae, articol controversat cu Dan Negru și Cabral! Reacția prezentatorului Kanal D

5 iunie 2022 17:42   PrimeTime
Ultima actualizare:

Principalele schimbări din grila de programe a Kanal D au fost prezentate într-un articol semnat de cunoscutul jurnalist Petrișor Obae pe portalul Paginademedia.ro, vineri, 3 iunie, sub umbrela titlului „Schimbări la Kanal D. Mai mult Negru, la bătaie cu Cabral! De luni până vineri! Teo Show intră în vacanţă”.

Sâmbătă, 5 iunie, în articolul „Derapaj de limbaj fără precedent. Petrișor Obae dă un titlu cu tentă rasistă ca să facă trafic pe Pagina de media”, publicat de jurnalista veterană Simona Ionescu pe site-ul Retetesivedete.ro, Obae este acuzat de rasism.

Joc de cuvinte sau o asociere interpretabilă?

Nu ne-ar fi preocupat ce scrie Petrișor Obae pe site-ul său dacă el nu s-ar fi transformat într-un profesor care corectează lucrările elevilor și-i critică apoi în clasă pentru greșelile făcute. Iată că, de data aceasta a comis-o și „profesorul” Obae și trebuie să-l judece și cititorii, după metoda patentată de el pe Pagina de media”, scrie Simona Ionescu pe retetesivedete.ro

Bineînțeles că titlul în cauză face referire la numele lui Dan Negru a cărui emisiune de la Kanal D se va intersecta cu cea prezentată de Cabral la Pro Tv, devenind direct concurente.

Citește și: Dan Negru dă de pământ cu politicienii români: «O rușine»

Anecdotica referitoare la culoarea pielii lui Cabral nu cred că l-a făcut nici pe Dan Negru să zâmbească, fiindcă-l știu de om deștept, care sesizează ridicolul sau derapajul acolo unde e cazul. Cabral, pe care l-am remarcat din vremea în care era liceean și apărea în emisiuni la Tele7 abc, alături de Nadine, este un tip tăbăcit cu poante d-astea. Nu cred că a avut vreo tresărire la trimiterea rasistă dintr-un titlu prost”, a mai comentat Simona Ionescu.

Doar Dan Negru a reacționat, fără să comenteze

Despre cât de ofensator este titlul ar putea comenta doar Cabral, el fiind, evident, cel mai în măsură să se declare deranjat. Vedeta Pro Tv nu a putut fi contactată pe parcursul zilei de duminică, 5 iunie.

Dacă autorul și-a intitulat articolul sub forma unui joc de cuvinte accidental, ca aluzie la numele emisiunii lui Dan Negru(n.r. Jocul cuvintelor) sau este vorba despre o asociere pur și simplu întâmplătoare, impusă de situația din grilele celor două televiziuni, doar el ar putea comenta.

Citește și: Andreea Ibacka, după incendiul de la botezul fiului: „Lângă el aș vrea să fiu dacă vine sfârșitul lumii”

De asemenea, nici Petrișor Obae nu a putut fi contactat pentru a obține un punct de vedere.

Dan Negru, însă, a fost pe recepție și ne-a replicat, amuzat, „Salut! Ha, ha. Hai să fim serioși”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Mai multe