Americanii îl elogiază pe David Popovici, înaintea finalei de 200 de metri de la JO. Predicția făcută de specialiștii din SUA

29 iulie 2024 9:58   Alte sporturi

David Popovici, în vârstă de 19 ani, s-a calificat cu cel mai bun timp, 1:44.53, în finala probei de 200 m liber, care va avea loc în această seară, la ora 21:40.

Sportivul român este aproape de a câștiga prima sa medalie olimpică, după ce s-a clasat pe locul 4 în finala de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acum 3 ani.

David Popovici este pregătit să cucerească aurul

John Lohn, editorul-șef al publicației de specialitate Swimming World Magazine, scrie că, după evoluțiile din serii și semifinale, David Popovici este pregătit să cucerească aurul la Paris.

„La Paris, starul român pare pregătit să cucerească aurul. Acum, Popovici este pe punctul de a deveni campion olimpic, statut care părea că îi este destinat încă din 2021. Întrebarea e cât de rapid poate fi. Cel mai bun rezultat al său este 1:42.97”, se arată în materialul publicat de Swimming World Magazine.

Recordul olimpic la 200 de metri liber a fost stabilit în 2008, la Beijing, de americanul Michael Phelps, cu timpul de 1:42.96. Între timp, recordul mondial este deținut de germanul Paul Biedermann, cu un timp de 1:42.00, obținut în 2009.

David Popovici, concentrat înainte de marea finală

După calificarea în finala probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice din 2024, David Popovici a declarat că obiectivul său era să ajungă în finală și că atmosfera din arenă îl copleșește, dar îl și motivează.

„Sunt foarte mulțumit. Singurul obiectiv pe care îl aveam pentru astăzi era să mă calific în următoarea etapă. Acum m-am calificat în finală… și primul… foarte tare! A fost o cursă dificilă, dar nu a spus nimeni că trebuie să fie ușor.

Publicul e incredibil. Am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public. Așa că mă bucur că văd și eu acum ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice. Înotul, care la noi în țară nu este un sport atât de popular, umple o astfel de arenă... este un stadion, de fapt!

Mă copleșește, mă motivează, mă sperie și mă entuziasmează. E foarte tare! (n.r.- Te sperie ceva pe tine?) Bineînțeles. Mă sperie cam aceleași lucruri care vă sperie și pe voi, doar că am destul de multă experiență la acest nivel.

Deși sunt om și mă sperie multe lucruri, înotând la acest nivel simți că trăiești. Da, e o frică, dar frica aia te face să simți că trăiești cu adevărat. (n.r.- Mâine vii cu medalia?) Habar n-am, vedem mâine! (n.r.- A început să zâmbească)”, a declarat David Popovici.

Mai multe