Popovici „zburdă” spre medalie: calificat în finala 200m liber cu cel mai bun timp

David Popovici a avut parte de o primă zi excelentă la Jocurile Olimpice, acolo unde, după ce a trecut de serii, a reușit să-și asigure prezența și în finala competiției. Românul în vârstă de 19 ani s-a calificat, duminică seară, în finala probei de 200 metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice, înregistrând cel mai bun timp al semifinalelor, 1:44.53, după ce reușise cel mai bun timp și în serii.

David Popovici se va lupta pentru o medalie la 200 de metri liber (FOTO: EPA)
David Popovici se va lupta pentru o medalie la 200 de metri liber (FOTO: EPA)

Datorită rezultatelor pe care le-a reușit în penultimul act, David Popovici va putea lua startul în finală de pe culoarul patru. Cursa pentru medalii va avea loc, luni, de la ora 21.40, competiția fiind televizată de Eurosport și TVR. 
„Sunt foarte mulţumit, singurul obiectiv era să mă calific în finală și primul, e bine. Publicul e incredibil, am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public şi mă bucur că, acum, văd şi eu ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice. Înotul a umplut un stadion, pentru că nu e o sală aici, e un stadion. Atmosfera mă şi copleşeşte, mă şi emoţionează, mă impulsionează, înotând aici simţi că trăieşti. E o frică, dar frica asta te face să simţi că trăieşti cu adevărat!”, a spus înotătorul, despre evoluția sa de la JO 2024, potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

106 sportivi se întrec la JO2024 în numele României

Alături de el, sub privirile a aproximativ 17.000 de oameni, s-au mai calificat în finala de la 200 de metri liber britanicul Duncan Scott, americanul Luke Hobson, germanul Lukas Märtens, australianul Maximillian Giuliani, lituanianul Danas Rapsys, britanicul Matthew Richards şi japonezul Katsuhiro Matsumoto.
Reamintim că România participă la competiția din Franța, Paris, cu 106 sportivi, după suspendarea pe motive de dopaj a Florentinei Iușco, Jocurile Olimpice desfășurându-se în perioada 26 iulie-11 august, în Franța, la Paris.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net