Ce mănâncă David Popovici la micul dejun. Ce nu lipsește din dieta campionului

Cum era de așteptat, David Popovici (19 ani), campion mondial și european în 2022 la 100 de metri și la 200 de metri în stil liber, are un regim alimentar bine pus la punct. Sportivul preferă un mic dejun simplu, care îi oferă energie și nutrienții necesari, un preparat pe bază de iaurt, fulgi de ovăz, chia, banane și miere. Iată cum prepari un mic dejun ca al lui David Popovici.

Cum prepari un mic dejun ca al lui David Popovici / foto: Instagram
Cum prepari un mic dejun ca al lui David Popovici / foto: Instagram

Micul dejun al lui David Popovici are nenumărate beneficii pentru organism. Acesta include iaurt, fulgi de ovăz, chia, banane și miere, și oferă energie și nutrienții necesari.

Benefciile pentru organism ale acestor alimente

De exemplu, iaurtul este bogat în calciu, proteine și vitamina B2, stimulează digestia și, conform mai multor studii, întărește imunitatea. Oferă toate beneficiile laptelui, însă este ușor de digerat și conține bacterii bune pentru tractul intestinal.

Considerate un superaliment, deoarece au numeroase beneficii pentru organism, semințele de chia sunt versatile și pot fi folosite în deserturi, salate, feluri principale, gustări dulci sau sărate. Pe lângă magneziu şi mangan, o componentă a seminţelor de chia este și calciu. Acestea sunt benefice atât pentru oase, cât şi pentru activitatea musculară. De asemenea, sunt printre cele mai bogate alimente în antioxidanți: compuși care luptă împotriva radicalilor. Având un conţinut bogat de fibre, ele trebuie hidrate într-un lichid, iar după ce sunt consumate, este recomandat să consumi multă apă pentru ca să poţi beneficia de efectele sale pozitive, altfel te vei confrunta cu problema constipaţiei.

Mierea conține multe vitamine, minerale, aminoacizi și enzime care îi conferă marelui campion o valoare terapeutică uriașă. Enzimele din compoziție stimulează procesele de sinteză a vitaminelor în organism, ajută la metabolizarea grăsimilor și proteinelor, promovează neutralizarea toxinelor și a radicalilor liberi, iar acizii organici ajută procesele digestive.

Fulgii de ovăz sunt cereale bogate în proteine, vitamine, minerale, carbohidrați complecși și fibre solubile și insulobile. Ele cresc nivelul de energie al corpului și sunt exact ceea ce au nevoie sportivii de performanță. Ovăzul este o sursă excelentă de nutrienți precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan și magneziu.

Bananele sunt bogate în vitamine și potasiu, și sunt potrivite pentru procesul de digestie. De asemenea, ajută organismul să recapete electroliţii pierduţi după o sesiune de efort fizic prelungit.

Cum prepari un mic dejun ca al lui David Popovici

Pentru a prepara un mic dejun ca al lui David Popovici vei avea nevoie de următoare ingrediente:

- 1 banană medie;

- 300 g iaurt  (3,5-4% grăsime);

- 2 lingurițe semințe de chia;

- 2 linguri fulgi de ovăz neîndulciți;

- 1-2 linguri miere.

Poți folosi fulgii de ovăz cum sunt sau îi poți rumeni pentru a adăuga aromă. Într-o tavă cu hârtie de copt, pui fulgii de ovăz și îi coci la 160 °C timp de 12-15 minute, sau până se rumenesc și devin crocanți. Când sunt gata, îi scoți și îi lași la răcit.

Pui iaurtul într-un castron și adaugi semințele de chia. Lași la hidratat timp de 10 minute. După gust, adugi mierea, fulgii de ovăz crocanți și banana tăiată felii. După preferință, poți adăuga nuci su migdale crude, dar și alte fructe: afine, zmeură, kiwi etc. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Corina Cusa jfif
image
image
image
image
image
image
felii de pepene verde jpeg
corcoduse
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii norocoase jpg
dovlecei pane pixabay jpg
horoscop compatibilitate jpg
neversea 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net