Recordul lui David Popovici, doborât. Cine deține supremația la 100m liber

Recordul mondial deținut, până acum, de David Popovici la proba de 100 de metri liber a fost doborât de către un înotător chinez, la Campionatele Mondiale de Natație din Qatar, de la Doha. Asiaticul Pan Zhanle a scris istorie, în prima zi de bazin a competiției, adjudecându-și supremația, duminică, în proba respectivă. 

Pan Zhanle, noul deținător al recordului mondial de 100 de metri liber (FOTO: EPA)
Pan Zhanle, noul deținător al recordului mondial de 100 de metri liber (FOTO: EPA)

Primul în ştafeta masculină chineză de 4x100 m liber, tânărul în vârstă de 19 ani a reuşit un timp incredibil de 46,80 secunde, mai bun decât recordul precedent al lui David Popovici, de 46,86. „Da, a fost un timp incredibil! Am avut încredere în prietenii mei şi am făcut tot ce am putut. De fapt, nu mă simţeam într-o formă grozavă. M-aş fi mulţumit doar cu o clasare pe podium. În această dimineaţă (n.r. în calificări), SUA, Marea Britanie şi Italia au fost mai rapide decât noi, iar eu am vrut doar să mă concentrez să îmi fac bine treaba. Mi-am spus, doar «Înoată din greu!». Am fost şocat când am văzut timpul, nu mă aşteptam să bat recordul acum - am vrut să îl las pentru Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat sportivul, după cursă.

David Popovici, marele absent de la Mondialele din Doha

De altfel, chinezul este încrezător că nu se va opri aici, declarând potrivit „Swimming World Magazine”: „E o onoare pentru mine să dobor acest record! Reprezintă o motivație în plus, atât pentru înotătorii tineri, cât și pentru cei mai în vârstă. Cred că pot să înot mai repede decât am făcut-o astăzi și să scot un timp mai bun. Doborârea recordului mondial a venit natural, iar acum obiectivul meu este să înot și mai repede”. David Popovici a spus „pas” competiției din Doha, preferând să se axeze pentru pregătirea la Jocurile Olimpice de la Paris, programate în perioada 26 iulie-11 august. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net