De ce trebuie să bei apă cu fulgi de ovăz, în fiecare zi, înainte de culcare? Beneficiile sunt uriașe

Ovăzul este una dintre cerealele care au multe proprietăți și nutrienți foarte buni pentru îngrijirea sănătății, motiv pentru care este una dintre cele mai consumate din lume. Pe lângă cantitatea sa numeroasă de nutrienți, are și un număr mare de vitamine. În acest articol, vă dezvăluim ce se întâmplă dacă bei apă cu fulgi de ovăz în fiecare zi chiar înainte de culcare.

Ovăzul este una dintre cerealele care au multe proprietăți și nutrienți. Foto: Click.
Ovăzul este una dintre cerealele care au multe proprietăți și nutrienți. Foto: Click.

Această cereală poate fi consumată în multe feluri, fie în preparate precum deserturi, smoothie-uri. Experții în sănătate și nutriție recomandă cu căldură integrarea acestei cereale în diete, deoarece nutrienții ei pot ajuta la reglarea glicemiei, care este unul dintre numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

Una dintre modalitățile de a profita de nutrienții săi precum calciu, zinc, cupru, fosfor, fier, magneziu, potasiu, sodiu este folosirea acestei cereale pentru a prepara o băutură. Această băutură este foarte ușor de făcut, deoarece ovăzul este doar amestecat cu apă și se pot adăuga și alte ingrediente precum scorțișoară, esență de vanilie și zahăr, sau unele fructe precum căpșunile și mărul. Ce se întâmplă dacă bei apă de fulgi de ovăz înainte de culcare în fiecare zi.

Care sunt beneficiile consumului de apă din fulgi de ovăz înainte de culcare?

Pe lângă nutrienții pe care i-am menționat deja, ovăzul are vitamine precum B1, B2, B3, B6 și E, care sunt folosite la maximum prin băutura preparată cu această cereală. Ce se întâmplă dacă ajung să beau apă de fulgi de ovăz chiar înainte de a merge la culcare în fiecare zi? Se poate purifica organismul, datorită aminoacizilor săi, toxinele pot fi eliberate din ficat.

În timpul somnului, organismul intră într-o stare de odihnă care cu apa din fulgi de ovăz este extrem de benefică pentru el și dacă bei apă din această cereală înainte de culcare, ajută la scăderea tensiunii arteriale datorită creșterii oxidului nitric, ceea ce face ca mușchii săse relaxeze, iar articulațiile să se dezumfle. În plus, scade colesterolul rău care se află în sânge. Alte beneficii sunt:

- Reduce nivelul de zahăr,
- Te ajută să slăbești,
- Previne constipația,
- Reduce inflamația.

Fiind bogat în fibre ajută la reglarea sistemului digestiv, deoarece face să dispară senzația de constipație. De asemenea, dacă bei apă de fulgi de ovăz în fiecare seară și în fiecare dimineața, te vei trezi cu burta plată. În plus, omega și vitaminele sale sunt bune pentru prevenirea decalcificării osoase, scriu cei de la terra.com.mx.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Iqos x Diploma 16 jpg
horoscop jpg
tocanita picanta de pui jpeg
elena gheorghe concert sala palatului 24 mai 2022 (5) JPG
horoscop 4 august jpg
ciorba de fasole jpeg
zodii norocoase jpg
horoscop zilnic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net