David Popovici a renunțat la facultate. Motivul pentru care a luat această decizie

David Popovici, tânărul înotător român de excepție, a luat o decizie importantă în perspectiva participării sale la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an. El a ales să își înghețe studiile la Facultatea de Psihologie a Universității din București pentru a se concentra mai intens asupra antrenamentelor înaintea acestui eveniment sportiv major.

David Popovici. Foto: arhiva.
David Popovici. Foto: arhiva.

De ce a renunțat la facultate

Anul trecut, Popovici s-a înscris la Facultatea de Psihologie și a fost prezent la festivitatea de deschidere, unde a ținut un discurs în fața colegilor săi. Cu toate acestea, pentru că își dorește să se pregătească intens, și asta necesită timp, pentru Jocurile Olimpice, care vor începe pe 26 iulie, David a decis să își amâne cursurile universitare după doar câteva luni de studiu.

Această decizie îi va permite lui Popovici să evite perioada solicitantă de sesiuni și examene, care ar fi coincis cu pregătirea sa pentru Jocurile Olimpice. În plus, renunțarea la facultate este temporară, iar David intenționează să revină la cursuri în toamnă, conform informațiilor furnizate de Fanatik.

A obținut recent patru medalii de aur la Campionatul Naţional de înot

Înainte de competiția de la Paris, Popovici va avea ultima repetiție la mijlocul lunii iunie, urmată de participarea la Campionatul European de la Belgrad. În timp ce se pregătește pentru aceste provocări, el a obținut recent patru medalii de aur la Campionatul Naţional de înot în bazin de 50 de metri pentru seniori.

Despre pregătirea sa pentru Jocurile Olimpice, David Popovici a abordat subiectul cu o atitudine relaxată, descriind competiția ca pe un eveniment important, dar nu excesiv de stresant. El subliniază efortul enorm de pregătire necesar pentru câteva minute de concurs.

„Încerc să nu mă gândesc la asta atât de mult, pentru că, deși, da, sunt Jocurile Olimpice, e o competiție mult mai importantă, cu mult mai mulți rivali, cei mai buni din lume, până la urmă e tot doar atât.

E o competiție. Adică nu e ceva ce nu am mai făcut. Sunt numai 4 zile de competiție, iar pentru mine câteva minute. Adică mă antrenez ani și ani de zile pentru a înota cât? Cinci minute de-a lungul a patru zile! Cum zicea și Usain Bolt: m-am antrenat 4 ani pentru a alerga 9,58 secunde”, a spus David Popovici, citat de Adevărul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net