An de pomină pentru Djoković: campionul de la US Open își reia locul de lider ATP

11 septembrie 2023 6:19   Alte sporturi

36 de ani și 96 de trofee - așa arată, pe scurt, palmaresul impresionant al lui Novak Djoković, cel care a ieșit din nou campion la US Open.

Sârbul a cucerit, duminică, ultimul turneu de Grand Slam al anului, după ce a câștigat duelul cu rusul Daniil Medvedev (3 ATP), scor 6-3, 7-6 (5), 6-3. Grație succesului său în competiția de la New York, Novak Djoković a revenit pe prima poziţie în ierarhia mondială a tenisului masculin, egalând totodată impresionantul record al lui Margaret Court în „sportul alb”: 24 titluri de Grand Slam câştigate.
„Să intru în istoria acestui sport este ceva cu adevărat remarcabil şi special”, a declarat Novak Djoković la ceremonia de înmânare a trofeului, adăugând: „Evident, în toate modurile posibile, în toate sensurile posibile ale cuvântului «special». Este greu de descris în cuvinte! Aveam un vis, în copilărie, la şapte-opt ani. Voiam să devin cel mai bun jucător din lume şi să câştig trofeul de la Wimbledon! Era singurul lucru pe care mi-l doream. Dar, apoi, când am reuşit, evident că am început să visez noi lucruri şi să îmi stabilesc noi obiective, noi ţeluri. Nu mi-am imaginat, niciodată, că voi fi aici, alături de voi, vorbind despre 24 de Slamuri! Niciodată nu am crezut că asta va fi realitatea, dar în ultimii doi ani am simţit că am o şansă, că am o şansă la istorie - şi de ce să nu profit de ea, dacă mi se prezintă?!”. Confruntarea din finala US Open a fost o reeditare a celei din anul 2021, însă pe atunci învingător s-a dovedit a fi Daniil Medvedev, scor 6-4, 6-4, 6-4.

Sârbul a avut un an excelent, cucerind trei Grand Slam-uri

Revenind la palmaresul sârbului, acesta consemnează cel de-al 96-lea trofeu din carieră la simplu, încununând un an 2023 excelent, după ce a mai câştigat Australian Open şi Roland Garros, în vreme ce la Wimbledon a ajuns până în finală, unde s-a impus, în cele din urmă, Carlos Alcaraz. Novak Djoković a mai câștigat în trei rânduri câte trei Grand Slam-uri, în sezoanele 2011, 2015 și 2021.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe