Ana Maria Bărbosu rămâne fără medalia olimpică? Demersul făcut de SUA

17 septembrie 2024 15:14   Alte sporturi

După ce Ana Maria Bărbosu a reușit să cucerească, retrospectiv, medalia olimpică de bronz la JO 2024, Jordan Chiles nu renunță la luptă, gimnasta de 23 de ani depunând recurs la Tribunalul Suprem Federal din Elveția pentru a contesta retragerea reușitei, care i-a fost acordată, inițial, la Paris. Reamintim că sportiva din SUA a rămas fără medalia de bronz obținută în finala de la sol, după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care i-a dat dreptate româncei.

Înapoi în timp, Ana Maria Bărbosu a încheiat proba sa de la JO2024 cu un punctaj de 13.700, aflându-se, pentru câteva secunde, în posesia medaliei de bronz de la gimnastică. Ulterior, în sala de la Jocurile Olimpice a fost anunțată o contestație din partea echipei americane, iar Chiles a primit o zecime în plus la dificultate, ceea ce a făcut să urce pe podium cu 13.766. Doar că, mai târziu, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a întors decizia și s-a revenit la clasamentul inițial, dându-i dreptate româncei.

„Mă confrunt cu unul dintre cele mai provocatoare momente din cariera mea”

„În lumina acestor probleme incontestabile, Chiles cere Tribunalului să îi restabilească punctajul pe care l-a obţinut pe bună dreptate, în ultima probă la sol. Fiecare element al Jocurilor Olimpice, inclusiv procesul de arbitraj, trebuie să respecte fair-play-ul”, au punctat avocații americance, în vreme ce Chiles a declarat: „M-am simțit ca în 2018, când mi-am pierdut dragostea pentru sport, acum am pierdut-o din nou. Am simțit că nu sunt mulți oameni care mă susțin... Am avut de-a face cu un antrenor care m-a abuzat emoțional și verbal, nu aveam capacitatea de a-mi folosi vocea sau de a fi auzită. Dar am făcut istorie și voi continua să fac istorie. Întotdeauna voi merge înainte. Acum, mă confrunt cu unul dintre cele mai provocatoare momente din cariera mea. Credeți-mă când spun că am avut multe astfel de momente”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe