Ani grei de închisoare pentru hoții care au prădat un ciclist din Turul Franței

8 februarie 2023 11:25   Alte sporturi

La aproximativ un an și jumătate distanță, cei doi bărbați care l-au prădat pe ciclistul Mark Cavendish și-au primit pedeapsa: 12 și 15 ani de închisoare. 

Luna noiembrie din 2021 rămâne una „neagră” pentru familia Cavendish, care s-a trezit cu doi hoți în casă, sub amenințarea cuțitului. Potrivit acuzării, soţia rutierului, Peta Cavendish, a auzit voci masculine venind din bucătărie, cu puțin timp înainte de a se întâlni faţă în faţă cu intruşii la domiciliul lor, situat la aproximativ patruzeci de kilometri nord-est de Londra. Indivizii s-au năpustit asupra sportivului în vârstă de 37 de ani, care se recupera după o accidentare, ordonându-i să dezactiveze sistemul de alarmă pe care îl avea. Însărcinată în momentul spargerii, femeia abia şi-a reţinut lacrimile în instanţă marţi, mărturisind cum jaful „a transformat o casă caldă într-o amintire constantă de frică şi ameninţări” și spunând că se gândeşte acum să vândă casa, pentru a nu o mai asocia cu întâmplarea nefericită. Procurorul Edward Renvoize a dezvăluit, în timpul procesului, că tâlharii „începuseră să-l lovească pe Cavendish cu pumnii”, iar unul dintre ei a ridicat un cuţit, ameninţând că îl înjunghie pe sportiv în faţa copiilor săi.

Unul dintre cei doi implicați, Romario Henry, în vârstă de 31 de ani, a refuzat să coopereze și a negat acuzațiile, dar tot a fost găsit vinovat, la sfârşitul lunii ianuarie şi condamnat la 15 ani de închisoare. Celălalt, Ali Sesay, 28 de ani, a recunoscut tâlhăria şi a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Un al treilea suspect a fost declarat, însă, nevinovat. Hoții au plecat cu bunuri în valoare de aproape 800.000 de euro, printre care telefoane şi două ceasuri, dar şi o valiză. Judecătorul responsabil de caz, David Turner, a punctat că a fost „un jaf planificat, ţintit, orchestrat şi nemilos, care vizează un sportiv de renume internaţional şi pe soţia sa”.
În plan sportiv, Mark Cavendish și-a creat un renume în urma evoluțiilor sale de la Turul Franței, unde a obținut 34 de victorii de etape, egalând recordul lui Eddy Merckx şi a câştigat o medalie de argint pe pistă la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe