Cazul lui Dani Alves se complică: riscă 12 ani de închisoare pentru viol

Luna ianuarie s-a scurs cu greu pentru Dani Alves, care se află în arestul Poliției, după ce a fost acuzat că a violat o femeie, la finele anului trecut. Între timp rămas fără club și înștiințat de soția lui că divorțează, cazul brazilianului se complică și mai mult.

Dani Alves este arestat, în urma acuzelor de viol (FOTO: Getty Images)
Dani Alves este arestat, în urma acuzelor de viol (FOTO: Getty Images)

În toamna lui 2022, în Spania a intrat în vigoare o lege care face puțină dreptate persoanelor abuzate sexual și care „se traduce” în cazul lui Dani Alves cu până la 12 ani pedeapsă cu închisoarea. Astfel, cel mai titrat fotbalist din lume, cu 43 de trofee în palmares, ar putea fi dat drept exemplu celor care nu respectă limitele oamenilor. Legea respectivă, numită generic „Numai DA este DA” prevede închisoarea cu patru până la 12 ani, existând și cazul în care oricine săvârșește o faptă care încalcă libertatea sexuală a altei persoane, fără acordul acesteia, fără să se ajungă la un viol, este pedepsită cu închisoare de la unu la patru ani. 

Înapoi în timp, episodul tragic s-ar fi petrecut vineri, 30 decembrie, într-un club de noapte din Barcelona. După ce fotbalistul ar fi agresat-o, femeia a primit ajutor din partea celor de la club, apoi a depus plângere la Poliție și spusele sale au fost susținute de un martor ocular prezent în apropiere, la momentul celor întâmplate.
Femeia de 23 de ani rămâne cu identitate protejate și nu pretinde despăgubiri financiare, ci dorește să se facă dreptate. Între timp, Dani Alves se află în arest de pe 10 ianuarie și, contrat faptelor sale, pare să fie popular în rândul colegilor de acolo, presa internațională scriind că se bucură de apreciere, dă autografe și socializează cu deținuții. Până acum, nu s-a stabilit încă data procesului, perioada petrecută în arest fiind posibil să se extindă până la ani de zile, până se va soluționa cazul. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net