Bernadette Szocs, în lacrimi după eliminarea de la dublu mixt la Jocurile Olimpice

28 iulie 2024 18:36   Alte sporturi
Ultima actualizare:

A venit și prima veste proastă de la Jocurile Olimpice de la Paris! Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au fost eliminați în sferturile de finală ale probei de dublu mixt din cadrul concursului de tenis de masă. Ei aveau șanse mari la o medalie.

Cei doi români au fost învinși cu scorul de 4-0 (13-11, 11-8, 11-8, 11-8) de echipa sud-coreeană Lim Jonghoon/ Shin Yubin, care și-a confirmat statutul de favorită 3. În urma acestui rezultat, Bernie și Ovidiu au terminat concursul pe locul 5, la fel care în urmă cu 3 ani, la Tokyo. 

Bernadette Szocs: „Sunt foarte dezamăgită, foarte supărată”

La finalul meciului, Bernadette era distrusă. A plâns minute bune, președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, fiind cel care a încercat să o liniștească. 

"Sinceră să fiu, prima probă la care mă aşteptam să iau medalie era proba de dublu mixt, pentru că facem echipă de foarte mult timp şi la ediţia trecută am fost foarte aproape, tot pe locul cinci am terminat, ca şi acum. Speram la medalie, dar acum nu mai avem ce să mai facem. Din păcate, trebuie să las trecutul şi să mă focusez pe ceea ce a mai rămas. Azi încerc să analizez ce am făcut, ce am greşit, mâine voi încerca să antrenez ceea ce nu mi-a mers foarte bine azi. Sunt foarte dezamăgită, foarte supărată, pentru că toată lumea se aştepta la o medalie la tenis de masă la proba de dublu mixt. A fost foarte aproape, chiar dacă am pierdut cu 4-0, seturile au fost foarte strânse. Asta este o dezamăgire şi mai mare, pentru că de fapt putea să fie 4-0 şi pentru noi. Trebuie să mă adun în aşa fel încât să trec peste. E o înfrângere dureroasă, dar nu mai am ce să fac, trebuie să văd în prezent ce a mai rămas. Din păcate nu a fost să fie medalia noastră. Acum sper că voi trece cu bine peste. Sunt o sportivă foarte puternică, de fiecare dată am ştiut să las deoparte ceea ce mă răneşte. După Olimpiadă cu siguranţă voi suferi mai mult decât sufer acum. Acum nu mai am nimic de făcut, nu mai pot da timpul înapoi. Sunt focusată pe proba de simplu şi pe echipe, Doamne, ajută! Să mi se îndeplinească visul cel mare", a declarat, la finalul partidei, Bernadette Szocs, pentru Agerpres. 

Ea a adăugat: "Am fost foarte aproape. Din păcate, chiar dacă s-a terminat 4-0, nu a fost chiar aşa, pentru că toate seturile au fost foarte strânse. Am ratat primul set, care a făcut diferenţa foarte mare, pentru că asiaticii în general, când câştigă primele două seturi, prind mare încredere şi nu au mai greşit, nu au făcut greşeli uşoare. Nu i-am mai putut surprinde atât de uşor cu tactica pe care ne-am propus-o. Din păcate, asta este, chiar dacă nu ni s-a îndeplinit visul, sper să mi-l îndeplinesc în proba de simplu sau pe echipe".

Ovidiu Ionescu: „E dureros, chiar foarte dureros”

Și Ovidiu Ionescu era la fel de distrus după această eliminare la care nu se aștepta: „Nu ştiu dacă am fi câştigat primul set ar fi dus la victoria noastră. Ai nevoie să te ţii de ei, să nu ia un avans de 2-0 la seturi, pentru că după aceea ei se dezlănţuie. Pentru ei presiunea dispare şi joacă aproape ca la un antrenament. Noi cred că am etalat un joc foarte bun de durata întregului meci, dar în momentele cheie au avut răspunsurile mai bune. A fost câteva decizii în primul set la 10-8, trebuie să revăd. Eu l-am văzut că a plecat într-o parte şi am zis să-i dau totuşi pe partea lui mai bună. El a scos mingea mai bine decât m-am aşteptat. Nu ştiu dacă a fost chiar cheia meciului primul set, dar ne-ar fi ajutat foarte mult pe parcursul întregului meci. Au câştigat ei, clar, au avut un nivel fantastic. Au câştigat nişte mingi pe care 90% dintre jucători nu le câştigă, dar ei găseau un răspuns. Chiar cred că am jucat foarte bine. Noi am avut un nivel bun, dar din păcate scorul e 4-0, aşa că nu avem ce spune, capul jos şi felicitări lor", a afirmat Ionescu pentru trimisul special al Agerpres.

Dezamăgirea ratării medaliei olimpice este cu atât mai mare cu cât sorţii nu au fost potrivnici, afirmă Ovidiu Ionescu. "Clar este o dezamăgire mare, pentru că am avut tragerea pe care ne-am dorit-o, adversarii pe care aproape ni i-am dorit, eram într-o formă foarte bună amândoi, şi să pierdem cu 0-4 este foarte dureros. Şi noi eram numărul 7 mondial, 3 sau 7, tot pe acolo e. Dacă eram pe 20, mai ziceam, dar la dublu mixt nivelurile sunt mult mai apropiate. Nu a fost să fie, clar sunt un cuplu foarte bun, dovada şi faptul că sunt numărul 3 mondial. Dar acest lucru nu ne-ar fi împiedicat să câştigăm", a completat el.

Ovidiu Ionescu este de părere că românii mai au șanse la medalii la tenis de masă. „Nu s-a pierdut singura şansă la medalie a tenisului de masă românesc, mai sunt şanse. Dar clar şansele mai mari sunt de partea fetelor. La băieţi nu se ştie, întotdeauna pot apărea surprize, eu de fiecare dată când am luat medalie nimeni nu se aştepta. La individual pot apărea surprize, dar e clar, fetele au două şanse, nu una, de a obţine medalii. Mâine voi intra la simplu, să vedem cum reuşesc să adorm, pentru că asta nu va fi uşor. Poate am nevoie de câteva ore să diger, asta mă doare. E dureros, chiar e foarte dureros", a mai spus el, conform aceleiași surse.

Mai multe