Revenirea anului în tenis de masă pentru Eduard Ionescu, chiar la Jocurile Olimpice!

Ultima actualizare:

Poveștile de aur ale Jocurilor Olimpice sunt scrise, uneori, și de sportivii români. Sâmbătă seară, a fost rândul lui Eduard Ionescu să intre în cartea de istorie a competiției pariziene.

Bucuria victoriei lui Eduard Ionescu (FOTO: COSR/ Cristian Nistor)
Bucuria victoriei lui Eduard Ionescu (FOTO: COSR/ Cristian Nistor)

Debutant la Jocurile Olimpice, jucătorul român de tenis de masă Eduard Ionescu a reușit revenirea competiției, cel puțin până în acest moment. El a reușit să-l învingă pe favoritul 14, nigerianul Quadri Aruna, după ce a fost condus cu 0-3 la seturi și 5-10 la puncte în actul al patrulea. La tenis de masă seturile se câștigă la punctul 11 și învingător e sportivul care obține primul 4 seturi. 

Ei bine, acela a fost momentul revenirii fantastice a lui Edi. A salvat cinci mingi de meci, a egalat la 10, apoi s-a impus cu 12-10 și a revenit incredibil în meci. De acolo, totul nu a mai fost decât un galop spre victorie al „pur-sângelui” nostru, care a mai salvat o minge de meci în „decisiv” s-a impus cu scorul de 4-3 (8-11, 9-11, 6-11, 11-8, 12-10, 11-9, 13-11) și s-a calificat fabulos în turul secund al competiției masculine. Acolo unde va juca, împotriva câştigătorului meciului dintre taiwanezul Cheng-Jui Kao (cap de serie numărul 20) şi iranianul Nima Alamian, programat duminică.

Sâmbătă, românii au avut victorii pe linie

În vârstă de 35 de ani, Aruna e un nume important în tenisul de masă. El s-a aflat la a treia participare olimpică, cel mai bun rezultat fiind înregistrat în 2016, la Rio, acolo unde s-a clasat pe locul 5. În 2021, la Tokyo, a fost pe poziția a 17-a.

Tot sâmbătă am mai consemnat două victorii românești. La dublu mixt, Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs s-au calificat în sferturile de finală - meciul va avea loc duminică, de la ora 17.00 - în timp ce Elizabeta Samara s-a calificat în turul secund al probei feminine de dublu după ce a trecut cu 4-3 (6-11, 11-3, 8-11, 11-9, 13-11, 9-11, 11-4) de ucraineanca Solimia Brateiko.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net