Un fotbalist a supraviețuit miraculos, după ce i s-a oprit inima de trei ori

14 februarie 2023 13:50   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Un fotbalist de doar 28 de ani a scăpat ca prin urechile acului, după ce a suferit un infarct și s-a prăbușit pe teren.

Oleg Danchenko a căzut pe gazon, sub privirile înfricoșate ale celor din jur, iar inima i s-a oprit de trei ori. Norocul a făcut ca, deși s-a aflat în moarte clinică, a reușit să fie salvat. Episodul cu fundașul împrumutat de AEK Atena la Zoria Lugansk a avut loc, luni, la un antrenament al grupării ucrainene, iar diagnosticul a fost clar: stop cardiac. Intervenția inspirată a unui medic din apropiere, care a salvat situația cu ajutorul unui defibrilator, este cea căreia fotbalistul îi datorează viața. Cu toate că au fost momente în care n-a mai avut nici puls, jucătorul a fost suspus în continuare la manevrele de resuscitare și, în cele din urmă, a fost readus în simțiri și transportat de urgență la spital, fiind internat la terapie intensivă. Din informațiile presei internaționale, fundașul dreapta, care a jucat 15 partide în actualul sezon din prima ligă ucraineană, ar putea să aibă nevoie de o intervenție chirurgicală.

În urmă cu un an, a trecut prin cea mai mare dramă a vieții lui

„Îi dorim lui Oleg însănătoșire grabnică. A trecut prin moarte clinică la un teren de antrenament în Turcia. Fii puternic, suntem cu tine!”, i-a transmis fostul său club, Șahtior Donețk. Miracolul a survenit la fix un an, după ce Oleg Danchenko a trecut, probabil, prin cea mai mare dramă a vieții sale, pierzându-și soția, Viktoria, la doar 27 de ani, după ce aceasta a decedat într-un accident rutier. Pe atunci, mașina în care se aflau s-a ciocnit cu un camion și cu un parapet de protecție pe autostradă.
În aceeași perioadă, fotbalul internațional a mai trecut printr-o dramă, un alt jucător prăbușindu-se în timpul unui meci din eșaloanele inferioare ale Belgiei. Din păcate, acesta din urmă nu a mai putut fi salvat, în ciuda numeroaselor încercări de a-l restabili.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe