Dispute în „Lupta Secolului”: ucraineanul Usyk l-a învins pe englezul Fury

19 mai 2024 11:11   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Tyson Fury (35 de ani) a pierdut meciul de box cu Oleksandr Usyk (37 de ani), disputat în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când sportivul din Ucraina a devenit noul campion mondial WBC la categoria grea. 

„Lupta Secolului” a fost decisă la puncte (112-115, 114-113, 113-114): Usyk, posesorul centurilor WBA, WBO, IBO și The Ring și IBF și Fury, campion mondial WBC s-au luptat 12 reprize, iar britanicul a fost trimis o dată la podea, în repriza a noua, existând „voci” care spun că lupta ar fi avut șanse mari să se termine, în acel moment, pentru că Fury părea terminat. Totuși, după meci, englezul s-a arătat nemulțumit de rezultat, cu toate că putea pierde în repriza a noua, când Usyk a fost foarte aproape să îl facă knockout.
La interviul acordat în ring, Fury a declarat că titlul câștigat de adversarul său n-ar fi fost acordat pe criterii corecte: „Cred că am câștigat! A luat câteva runde, dar eu am luat mai multe. Ambii am luptat cât de bine s-a putut. Țara lui e în război, așa că oamenii vor lua partea celor care sunt în această situație. Să n-aveți dubii, am câștigat această luptă și voi reveni. Am o clauză prin care pot juca revanșa”

Când va avea loc revanșa confruntării

Confruntarea a fost prima înfrângere din cariera profesionistă pentru Fury, al cărei bilanț „ilustrează” 34 de victorii, o remiză și un meci pierdut. La rândul său, Usyk își păstrează invincibilitatea, având 22 de victorii din tot atâtea posibile. 
Prin titlul câștigat, ucraineanul a devenit campionul de necontestat al categoriei regină, alăturându-se unor nume mari, precum Mohammad Ali, Joe Louis sau Mike Tyson. Ultimul campion de necontestat a fost englezul Lennox Lewis, până la retragerea sa din ring, în 2003. 
Mai departe, Usyk ar trebui să-i acorde o revanșă lui Fury, aceasta putând avea loc, conform contractului, pe 12 sau 13 octombrie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe