Retrageri pe bandă rulantă: Simona Halep, out și de la Rabat Open

După ce primise un wildcard pentru turneul de categorie WTA250, Simona Halep și-a anunțat retragerea de la Rabat Open, alături de alte patru jucătoare, informează tennisuptodate.com. 

Simona Halep nu va evolua la Rabat Open (FOTO: Sportpictures)
Simona Halep nu va evolua la Rabat Open (FOTO: Sportpictures)

Halep dă toate semnele că are nevoie de mai mult timp pentru a se reacomoda cu ritmul alert din „sportul alb”, până acum nereușind să joace până la final decât o singură partidă. Anterior retragerii de la Rabat, Halep s-a văzut nevoită să se oprească în primul meci de la Trophée Clarins, unde primise un wildcard, oprindu-se după aproximativ 86 de minute de joc, la scorul de 7-5, 2-3. 
Printre sportivele care s-au retras de la Rabat Open se numără şi Jaqueline Cristian şi Bianca Andreescu, dar și Greet Minnen şi Paula Badosa, cea din urmă fiind adversara româncei în singurul meci disputat de aceasta, de la revenirea în tenis.

A abandonat în primul tur de la Clarins

„Ei bine, ieri nu a fost așa cum am sperat pe teren. Durerea de la genunchi, care persistă de la Miami a revenit și, din păcate, nu am putut continua. Nu este modul în care mi-aș fi dorit să îmi petrec timpul la Paris, dar nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară. Mă voi odihni și apoi voi continua să muncesc și să cred în continuare în călătoria mea. Vă mulțumesc celor care mă susțineți, văd mesajele voastre și înseamnă enorm pentru mine”, a scris Halep pe Instagram, după abandonul de la Clarins. 
Reamintim că Halep a revenit pe teren la Miami Open (n.r. unde a pierdut în fața jucătoarei spaniole Paula Badosa), după ce a câștigat apelul făcut la TAS, care a redus la nouă luni suspendarea româncei din tenis, de la patru ani, atât cât „dictase” inițial Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Suspendată provizoriu încă din sport din toamna lui 2022 pe motive de dopaj, în cele din urmă, la mijlocul lunii septembrie, Halep a primit verdictul în procesul ei și a fost exclusă pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Inițial, perioada de suspendare ar fi durat până pe 6 octombrie 2026, iar Halep a dat în judecată firma producătoare a suplimentelor pe care le-a luat, ca în cele din urmă să obțină reducerea pedepsei și să fie în situația de a putea reveni oricând în tenis, în urma deciziei de la TAS, care arată că românca și-a ispășit penalizarea în iulie 2023.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
roberto baggio jpg
CM Qatar 2022 - sferturi: Anglia - Franța. FOTO EPA-EFE
David Popovici (EPA) jpg
Valentin Mihăilă (Sportpictures) jpg
Romania la meciul cu Ucraina de la EURO 2024 (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
David Popovici jpg
Kai Flathmann, sustinator al nationalei din Germania, lovit cu mingea de un jucator (Instagram) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net