Halep, abandon în turul 1 de la Trophee Clarins. Cum au reacționat francezii

Ultima actualizare:

Simona Halep (1.149 WTA) s-a văzut nevoită să abandoneze în primul tur de la Trophee Clarins, miercuri, în timpul celui de-al doilea set al meciului cu americanca McCartney Kessler (123 WTA).

Simona Halep a abandonat în timpul ultimului meci (FOTO: EPA)
Simona Halep a abandonat în timpul ultimului meci (FOTO: EPA)

Românca s-a retras la scorul de 7-5, 2-3, din cauza problemelor la genunchi, situația indicând că Halep are mai are nevoie de recuperare, după revenirea pe teren, în urma reducerii suspendării pentru dopaj din partea TAS.

Compătimită de francezi pentru dificultățile revenirii în tenis

„Privată de Roland-Garros, Simona Halep s-a antrenat marți sub acoperișul Chatrier cu Alizé Cornet, a fost vedeta zilei. Din păcate, românca nu a reușit să-și finalizeze meciul. În timp ce conducea cu 7-5, 2-3 împotriva americancei McCartney Kessler, locul 123 mondial, fostul număr 1 mondial a aruncat prosopul, după o oră și 30 de minute joc. Încă are această problemă la genunchi... O recuperare dificilă pentru Halep. Nu a câștigat niciun meci de la sfârșitul suspendării. Kessler ar putea să se confrunte cu capul de serie numărul 1, Emma Navarro, în runda următoare”, au notat francezii de la Tennis Actu.
Reamintim că Halep a revenit pe teren la Miami Open (n.r. unde a pierdut în fața jucătoarei spaniole Paula Badosa), după ce a câștigat apelul făcut la TAS, care a redus la nouă luni suspendarea româncei din tenis, de la patru ani, atât cât „dictase” inițial Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Suspendată provizoriu încă din sport din toamna lui 2022 pe motive de dopaj, în cele din urmă, la mijlocul lunii septembrie, Halep a primit verdictul în procesul ei și a fost exclusă pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Inițial, perioada de suspendare ar fi durat până pe 6 octombrie 2026, iar Halep a dat în judecată firma producătoare a suplimentelor pe care le-a luat, ca în cele din urmă să obțină reducerea pedepsei și să fie în situația de a putea reveni oricând în tenis, în urma deciziei de la TAS, care arată că românca și-a ispășit penalizarea în iulie 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net