Cristina Neagu se retrage: „A fost un parcurs pe cinste, dar e ultimul European”

8 noiembrie 2022 12:55   Alte sporturi

Aleasă cea mai bună jucătoare de handbal din lume, Cristina Neagu vorbește tot mai des despre încheierea acestei ipostaze a carierei sale. Ajunsă la 34 de ani, sportiva a punctat într-un interviu acordat Federației Europene de handbal că se gândește intens la retragere. 

Campionatul European de handbal este în plină desfășurare, meciurile disputându-se în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. „Probabil va fi ultimul Campionat European la care voi participa. A fost un parcurs pe cinste, dar simt că îmi voi încheia cariera internațională, după Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Sper ca naționala României să se califice acolo. Știm că va fi dificil, dar am demonstrat și în trecut că putem”, a declarat Cristina Neagu. Românca este, de altfel, cea mai bună marcatoare din istoria întregii competiții, recunoaștere de care se bucură din plin: „Aș fi ipocrită să spun că recordurile nu contează, pentru că ele rămân unde acolo, intră în istorie. Dar scopul meu nu este să bat astfel de recorduri. Deloc!”.

Jucătoarea de handbal nu s-a ferit să ofere replica acelora care au contestat decizia ei, de a nu participa la Campionatul Mondial, disputat anul trecut: „Este opinia lor, dar eu știu că am făcut alegerea corectă. Am simțit că trebuie să am grijă de mintea și de corpul meu. Am revenit la cel mai înalt nivel. Cei care vorbesc habar nu au ce înseamnă un astfel de turneu”
România împarte Grupa C la Campionatul European de handbal cu Franța, Macedonia de Nord și Olanda. Țara noastră a disputat deja primele sale partide, cu Olanda, pierzând la limită, cu 28-29 și cu Franța, în fața căreia a cedat cu 21-35. Mâine, de la ora 19.00, România va înfrunta și Macednia de Nord, meciurile competiției fiind difuzat de DigiSport și PrimaSport. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Mai multe