David Popovici a câștigat „aurul” mondial la 200m liber, stabilind un record

1 septembrie 2022 7:38   Alte sporturi

Omul momentului în înotul de pe întreg globul, David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 200 de metri liber, de la Campionatul Mondial de înot pentru juniori.

Mai mult, românul a reușit și un record la competiția care se desfășoară, în această perioadă, în Peru, la Lima. 

„Publicul m-a ajutat enorm. Mă distrez. A fost o cursă foarte bună”, a spus David Popovici, potrivit sport.ro. Cu toate că nu a forțat în serii, a reușit să se califice cu cel mai bun timp și a obținut șansa de a înota pe culoarul cu numărul patru.  

Podiumul acestei probe a fost completat de maghiarul Dániel Mészáros(Ungaria), cu timpul 1:48.98 și italianul Filippo Bertoni, 1:49.05.

„România şi-a trecut în cont o nouă medalie de AUR la această ediţie a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber. Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. şi a câştigat fără emoţii medalia de AUR cu un nou record al competiţiei”, a notat Federaţia Română de Nataţie și Pentatlon Modern.

Se mai luptă pentru o medalie

Pentru sportivul în vârstă de 17 ani urmează două zile libere, el urmând să revină în competiție pe 3 septembrie. David Popovici va mai concura în proba de 100 de metri liber, unde va intra în serii, de la ora 17:30. Semifinalele vor avea loc pe 4 septembrie, ora 02:25, iar finala la 100 metri liber va fi loc luni, 5 septembrie, de la ora 02:02, ora României.

Practic, David Popovici poate spune că a avut o vară fără de cusur, după ce își trece în palmares „aurul” la Mondialele de juniori, acestuia adăugându-i-se „aurul” de la Mondialele de seniori, „aurul” de la Europenele de juniori şi „aurul” de la Europenele de seniori.

Rezultatele românilor la competiție

La proba de 200 de metri fluture feminin, Andra Gorecki a reuşit să se claseze pe locul patru, cu timpul 2:15.12.

De asemenea, la 100 de metri spate, Aissia Prisecariu a ocupat locul cinci, iar Rebecca Diaconescu s-a clasat pe șase. Timpii lor au fost de 1:02.58 min pentru Aissia Prisecariu și 1:02.93 min pentru Rebecca Diaconescu.

În ceea ce privește proba de 100 de metri liber feminin, Bianca Costea s-a calificat în finală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Mai multe