David Popovici, în finala 100m liber cu cel mai bun timp

4 septembrie 2022 8:27   Alte sporturi

Atât David Popovici, cât şi Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala de 100 de metri liber, de la Campionatul Mondial de înot pentru juniori, desfășurat în Peru, la Lima.

De altfel, David Popovici a reușit să-și asigure prezența în ultimul act al acestei probe fără emoții și fără să forțeze prea tare, obținând cel mai bun timp din faza semifinalleor, repsectiv 48.17s. De asemenea, Patrick Sebastian a scos un timp de 50.22 secunde.

Finala probei de 100 de metri liber se va disputa, în noaptea de duminică spre luni, 5 septembrie, de la 2.02, ora României.

Până acum, la competiția din Peru, David Popovici a reușit să cucerească medalia de aur în proba de 200 de metri liber, dar și două medalii pe echipe – „aur” la ștafetă masculină 4x100 de metri liber, adjudecându-și totodată „argintul” la ștafetă mixtă 4x100 de metri liber. 

Alte rezultate ale românilor

Andra Gorecki a ajuns până în semifinalele probei de 100 de metri fluture, unde s-a oprit, obținând locul 13, iar Bianca Costea s-a calificat în finală de la 50 de metri liber, cu al doilea timp (25.43), finala urmând să fie la noapte, de la ora 3.17. Nu în ultimul rând, Rebecca Diaconescu s-a clasat pe locul patru în finala probei de 50 de metri spate.

„CAMPIONATUL MONDIAL DE JUNIORI LIMA 2022
David Popovici și Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala de la 100 m liber!
Prima veste bună de la Peru din această noapte ne-o dau David Popovici și Patrick Sebastian Dinu, care s-au calificat împreună în finala probei de 100 m liber. După o semifinală fără emoții, David a ajuns în finală cu cel mai bun timp din semifinale: 48.17 s. În aceeași probă, și tot fără mari emoții, Patrick Sebastian Dinu a trecut de semifinale. Timp său din semifinale a fost de 50.22 secunde.
Finala probei de 100 m liber masculin va avea loc la noapte, de la ora 2:02, ora României”
, a notat și Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Mai multe