Ion Țiriac, apărătorul Simonei Halep: „Au fugit toți ca șobolanii”

4 octombrie 2023 11:26   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Ion Țiriac nu ratează nicio ocazie de a o apăra pe Simona Halep, jucătoare care a primit o suspendare de patru ani din tenis, în urma acuzelor de dopaj cu roxadustat. Omul de afaceri revine cu o declarație prin care o sprijină pe sportiva din Constanța, după multe altele similare.

„Cu Simona Halep se complică treburile şi mai mult începe ea să aibă dreptate, decât altcineva! De ce? (n.r. referindu-se la producătorii suplimentelor pe care Simona Halep a dat vina că ar fi fost contaminate cu roxadustat) S-au închis toate acestei căi, care puteau fi atacate, au fugit toţi ca şobolanii! De ce? Unde?”, atrage atenția Ion Țiriac.

Care crede că e singura vină a româncei

Fostul jucător de tenis crede că singura responsabilitate a Simonei Halep ar fi fost să-și verifice echipa: „Ea are o singură vină, părerea mea. Faptul că nu a verificat ca echipa ei să îi scrie lista aia de medicamente ce a luat acolo, cum a făcut Andreea Răducanu. Aici, echipa ei trebuia să justifice de ce i-a dat, cum i-a dat şi aşa mai departe. Nu poţi să-mi spui că vineri e negativă şi luni e pozitivă, iar comisia asta care a judecat-o să spună «Suntem de acord că a fost viciată», a mai punctat Ion Țiriac, potrivit Antena Sport. 
Reamintim că Simona Halep a fost, luna trecută, suspendată patru ani din tenis, după un proces care a durat un an și care a ținut-o, în tot acest timp, pe bară. Românca a avut parte de numeroase amânări ale termenelor de susținere a punctului ei de vedere și, între timp, sportiva din Constanța a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). În timpul procesului său, Simona Halep a dat vina pentru cantitatea de roxadustat găsită în corpul ei pe un supliment, Keto MTC Schinoussa, produs de o firmă canadiană, aceasta din urmă fiind administrată de o familie de greci.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe