Irina Begu, victorie senzațională la Miami: a eliminat-o pe principala favorită

25 martie 2022 5:42   Alte sporturi

Victorie excepțională reușită de Irina Begu în turul secund la Miami! Românca a eliminat-o pe principala favorită, belarusa Arina Sabalenka.

În turul secund al turneului de la Miami, Irina Begu a produs surpriza competiției, învingând-o cu scorul de 6-4, 6-4 pe a cincea jucătoare a lumii și cap de serie numărul 1 la Miami Open, Arina Sabalenka, din Belarus. Meciul a fost unul deosebit reușit de jucătoarea noastră. Irina nu și-a pierdut nici măcar o dată serviciul, singurul moment mai complicat pe propriul serviciu fiind la începutul setului secund, când a salvat trei mingi de break. În rest, a mers ceas și rezultatul s-a văzut pe tabelă.

Momentele decisive ale meciului s-au înregistrat în primul set, când Irina a reușit un break la scorul de 3-3 și în al doilea, când românca a reușit, de asemenea, un break, la scorul de 1-1. Au fost sclipirile care au decis învingătoarea unei partide care s-a încheiat după o oră și 41 de minute de joc.

Următoarea adversară a Irinei Begu va fi o altă jucătoare din Belarus, Aliaksandra Sasnovici, ocupanta locului 60 WTA. Aceasta a eliminat-o în turul secund pe rusoaica Daria Kasatkina, clasată pe locul 29 WTA şi cap de serie numărul 25, scor 7-6 (5), 6-4.

Prin calificarea în turul al treilea, Irina și-a asigurat un premiu de 54.400 de dolari şi 65 de puncte WTA. Cu acestea, românca a urcat deja șase locuri în clasamentul live, unde a ajuns deocamdată pe poziția 64.

Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse vor juca vineri în turul secund

Tot în turul secund vor juca, vineri, Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse. Cîrstea o va întâlni, de la ora 17.00, pe chinezoaica Shuai Zhang, iar Ruse pe kazaha Ekena Rybakina, de la ora 18.30.

Simona Halep, care ar fi trebuit să joace în turul doi joi seară s-a retras cu câteva ore înainte meciului, din cauza unei accidentări la coapsa piciorului stâng. Ea va lipsi și de la Charleston și din echipa de Fed Cup a României, adică va reveni peste o lună pe teren.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

Mai multe