Anunț șocant în tenis: liderul WTA, Ashleigh Barty, se retrage la doar 25 de ani!

Ultima actualizare:

O veste șocantă venită din Australia a luat pe nepregătite lumea tenisului: liderul mondial feminin, Ashleigh Barty, a anunțat că se retrage din tenisul profesionist la doar 25 de ani.

Ashleigh Barty e campioana de la Australian Open 2022 (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Ashleigh Barty e campioana de la Australian Open 2022 (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Australianca a făcut anunţul pe reţelele sociale miercuri, spunând că pleacă ”pentru îndeplinirea altor vise”. ”Sunt atât de fericită şi sunt atât de pregătită. Şi ştiu doar în momentul de faţă în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect”, a spus ea într-un videoclip care are deja milioane de vizualizări.

Ashleigh Barty a câştigat primul ei Grand Slam la Roland Garros în 2019, iar în 2021 s-a impus la Wimbledon. În ianuarie, ea a devenit prima jucătoare australiană care a câştigat titlul de simplu masculin sau feminin de la Australian Open în 44 de ani. ”Nu eram sigură cum să vă împărtăşesc această veste, aşa că am rugat-o pe buna mea prietenă Casey Dellacqua să mă ajute”, a spus Barty miercuri.

Ashleigh Barty va împlini 26 de ani în luna aprilie

Sunt atât de recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat acest sport şi mă simt mândră şi împlinită. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe parcurs, voi fi mereu recunoscătoare pentru amintirile pe care le-am creat împreună”, a mai spus ea în cel mai șocant anunț al anului din sportul mondial în 2022. Barty a mai adăugat că ”din punct de vedere fizic, nu mai am nimic de dat”.

Așa cum era normal, WTA a reacționat într-un comunicat semnat de președintele organizației, Steve Simon. Acesta a spus că Barty este și va rămâne una dintre marile campioane ale tenisului și că i se va duce dorul. ”Ashleigh Barty, cu semnătura ei slice backhand, completată de a fi concurentul suprem, a fost mereu un exemplu prin profesionalismul neclintit şi sportivitatea pe care le-a adus la fiecare meci”, a spus el într-un comunicat.

Ashleigh Barty va împlini peste o lună 26 de ani. Ea a obţinut 15 titluri la simplu şi 12 la dublu şi a câştigat din tenis 23.829.071 de dolari. Ea are un total de 121 de săptămâni ca lider WTA.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net