Canotajul, la un pas de „aur”: echipajul feminin de 8+1, în finala de la JO2024

29 iulie 2024 12:04   Alte sporturi
Ultima actualizare:

România continuă să spere la o medalie olimpică prin contaj, echipajul feminin de opt rame cu cârmaci reușind să-și asigure prezența în finala probei de 8+1 de lal Jocurile Olimpice. În dreptul succesului și-au trecut numele Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu.

România, de altfel campioană mondială şi europeană en-titre în această probă, a încheiat parcursul în şase minute, 12 secunde şi 31 de sutimi. De remarcat că sportivele din țara noastră au dominat cursa de canotaj de la un capăt la altul, fiind urmate de Statele Unite ale Americii şi Italia, care intră în recalificări. Recalificările vor avea loc pe 1 august, de la ora 11.10, iar Finala A este programată pe 3 august, de la 11.50. Cu toate că România nu s-a întors cu vreo medalie de le ediția disputată la Tokyo, în 2021, a reușit să stabilească cel mai bun timp mondial al probei, 5:52.99. Ultima medalie olimpică a României la 8+1 feminin datează de la Rio 2016, iar ultimul titlu olimpic din 2004, de la Atena.

106 sportivi se luptă pentru România la JO2024

Reamintim că România participă la competiția din Franța, Paris, cu 106 sportivi, după suspendarea pe motive de dopaj a Florentinei Iușco, Jocurile Olimpice desfășurându-se în perioada 26 iulie-11 august, în Franța, la Paris.
Delegația României a defilat la ceremonia de deschidere a JO 2024, acolo unde a împărțit barca împreună cu Rwanda, drapelul tricolor fiind purtat de soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc. Echipa României a defilat, vineri, în jurul orei 21.30, din delegația „tricoloră” lipsind canotorii, care au rămas în Satul Olimpic, dar și sportivii care se pregăteau deja pentru competiție, inclusiv David Popovici, principalul om în care țara noastră își pune speranța pentru a obține o medalie la JO 2024.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe