Premieră în tenisul mondial: nu s-a mai întâmplat de 50 de ani

18 iunie 2023 6:05   Alte sporturi

După ce britanica Jodie Burrage (131 WTA) a eliminat-o, sâmbătă, pe franţuzoaica Alize Cornet (72 WTA) în semifinalele turneului de la Nottingham, s-a consemnat o premieră, în ultimii 50 de ani de tenis.

Dat fiind că Burrage se va duela pentru trofeu Katie Boulter (126 WTA), aceasta va fi prima finală 100% britanică în circuitul feminin, în aproape o jumătate de secol, relatează AFP, citată de Agerpres. Înapoi în timp, ultima finală între două jucătoare din Marea Britanie în circuitul principal a avut loc, în 1977, când Sue Barker a învins-o pe Virginia Wade la San Francisco. 
În ceea ce privește trofeul Nottingham, din 2023, va fi prima finală atât pentru Burrage, cât şi pentru Boulter. De altfel, grație faptului că s-a calificat în ultimul act al competiției, Boulter va reveni în Top100 WTA. Sportiva şi-a consolidat statutul de cea mai bună jucătoare a ţării sale, după victoria din sferturi de finală în faţa lui Harriet Dart (143 WTA) şi cea de sâmbătă din meciul cu Heather Watson (195 WTA).

Principala favorită a competiției, out încă din primele runde

Turneul englez a fost plin de surprize: principala favorită la trofeu, Maria Sakkari, a părăsit competiția, încă din turul secund. Eliminată încă din primul tur la Roland Garros de finalista Karolína Muchová (16 WTA), jucătoarea din Grecia a participat la turneul de la Nottingham ca pregătire înainte de Wimbledon, părăsind din nou competiția, din primele faze. Cornet a rămas concentrată până la final și și-a adjudecat victoria fără mari probleme, după mai puțin de o oră și jumătate de joc, scor final 6-1, 6-4.
Cu premii în valoare totală de aproape 260.000 de dolari, Nottingham este considerat unul dintre turneele pregătitoare pentru Wimbledon. De altfel, cel de-al treilea Grand Slam al sezonului se apropie cu pași repezi, fiind programat pe 3-16 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe