Rafael Nadal a catalogat drept ”circ” toată disputa din jurul vizei lui Novak Djokovic

10 ianuarie 2022 12:07   Alte sporturi

Mare rival al lui Novak Djokovic, Rafa Nadal a catalogat situaţia lui Novak Djokovic din Australia ca fiind "un circ". Jucătorul spaniol a amintit că în lume milioane de oameni au murit răpuși de COVID-19.

Într-o intervenție pentru postul de radio Onda Cero, ibericul a folosit un ton dur: "S-a făcut un circ cu această poveste! Fie că sunt sau nu de acord cu Djokovic cu privire la unele lucruri, justiţia a vorbit şi a spus că are dreptul să participe la Australian Open. Cred că este cea mai corectă decizie. Îi doresc mult noroc!", a spus Nadal, care a glumit mai apoi: "Din punct de vedere personal, aş prefera să nu fi jucat. (...) Totul este mult mai bine când cei mai buni pot juca".

Pe de altă parte, Nadal şi-a afirmat din nou susținerea pentru vaccinarea împotriva COVID-19: "Cele mai importante instituţii din lume spun că vaccinul este modalitatea de a opri această pandemie şi dezastrul pe care îl trăim în ultimele 20 de luni".

Campionul iberic a avut o reacție și după ce lui Djokovic i s-a interzis să pătrundă în Australia: ”Cred că, dacă ar fi vrut, ar fi putut juca fără griji aici, în Australia. El a ales. Fiecare este liber să facă propriile alegeri, dar în spatele lor există consecinţe. Evident, nu-mi place situaţia. Pe de o parte, îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, ştia condiţiile de luni de zile. El a ales"

Victorios de 9 ori la Australia Open (nouă) şi deținător al titlului, Novak Djokovic a fost oprit să pătundă în Australia pe aeroportul din Melbourne, miercuri seara. Viza sa de intrare, susţinută de o scutire medicală de la cerinţele de vaccinare impuse de autorităţile de la antipozi, a fost revocată atunci. Astăzi, instanţa de la Melbourne a judecat apelul depus și a revocat anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a jucătorului sârb de tenis Novak Djokovic. Acesta a obţinut în acelaşi timp eliberarea din hotelul de imigranţi în care a fost cazat după sosirea din Australia. El s-a deplasat la sediul firmei de avocatură care l-a reprezentat. Pe de altă parte, avocatul Guvernului federal de la Canberra, Christopher Tran, a declarat că ministrul australian al imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovic.

Mai multe