Novak Djokovic a câștigat! Judecătorul i-a permis intrarea în Australia

Ultima actualizare:

Scandalul Novak Djokovic s-a încheiat cu victoria tenismenului sârb. După 5 zile de carantină, el a primit acceptul de a intra în Australia și de a-și putea apăra titlul la Australian Open.

Novak Djokovic poate juca la Australian Open 2022 (FOTO: EPA)
Novak Djokovic poate juca la Australian Open 2022 (FOTO: EPA)

Judecătorul Anthony Kelly a anulat luni, 10 ianuarie, decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi, informază The Age.

Audierile în cazul vizei anulate a numărului 1 mondial au început, luni dimineaţa, la Melbourne, după o amânare de patru zile a cauzei.

Ca un prim semn de clemență din partea autorităților, mai întâi, liderul ATP a primit permisiunea de a părăsi hotelul de carantină pentru a urmări procedurile de la tribunal în alt loc din Melbourne. El a părăsit hotelul de izolare în care a fost plasat, la sosirea în Australia și despre care toți apropiații lui spuneau că era plin de gândaci și că mâncarea era foarte proastă.

Lui Djokovic, în vârstă de 34 de ani, i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci se află la un hotel de carantină. Tenisemnul a făcut apel.

El a venit în Australia pentru a participa la Australian Open, primul Grand Slam al anului, care începe la 17 ianuarie. Chiar dacă nu e vaccinat, el a spus că a fost bolnav în luna decembrie de coronavirus și de aceea poate intra în Australia și fără vaccin. În plus, el beneficia de o viză din partea organizatorilor, care i-ar fi permis să intre în țara-continent și fără vaccinul obligatoriu. Numai că miercuri, 5 ianuarie, a fost oprit 8 ore în vamă, iar viza i-a fost anulată. A fost plasat într-un centru de carantină pentru imigranți în așteptarea procesului apelului pe care l-a depus și care ar fi trebuit să se judece inițial joi. Numai că, pentru a avea timp să studieze cazul, judecătorul a decis amânarea lui până luni, 10 ianuarie, iar acum a dat verdictul.

Novak Djokovic este de 9 ori campion la Australian Open și de 20 de ori câștigător în turneele de Grand Slam. El ar putea stabili un nou record al titlurilor de Mare Șlem câștigate dacă se va impune la Melbourne, la turneul care va începe luni, 17 ianuarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net