Rafael Nadal, impresionat de-a dreptul de Novak Djoković: „Nu mă așteptam!”

21 octombrie 2023 7:15   Alte sporturi

Novak Djoković (1 ATP) e de neoprit în „sportul alb”, acolo unde sârbul continuă să facă legea, la cei deja 36 de ani ai săi. Performanțele liderului mondial l-au impresionat până și pe tenismanul spaniol Rafael Nadal care, aflat în recuperare după o accidentare la şold, în urma cărei „a stat pe bară” întreg sezonul 2023, s-a arătat de-a dreptul uimit. 

„Ştim că toţii că Djoković este ceea ce este şi că a realizat ceva istoric, ceva ce nu a mai fost realizat, până acum şi nu-mi mai rămâne decât să-l felicit! Şi, până la urmă, nici nu m-a surprins. Mi l-am imaginat pe Djoković câştigând turnee de Grand Slam, dar nu-mi imaginam că poate câştiga trei, pentru că acolo este o altă generaţie tânără, care este foarte puternică”, a mărturisit Rafael Nadal.

Cine i-ar putea pune în pericol „fotoliul” de lider mondial

„Ei bine, Carlos Alcaraz  (n.r. 2 ATP) a avut o oportunitate grozavă la Roland Garros de a-l împiedica pe Djoković să câştige trei turnee, dar din păcate, i s-a întâmplat ceea ce i s-a întâmplat, din punct de vedere fizic, deşi mai târziu a compensat şi a realizat ceva istoric pentru sportul nostru, la Wimbledon şi îl felicit pentru asta! Sezonul a continuat şi cred că, până la urmă, lucrurile care s-au întâmplat nu au fost foarte surprinzătoare. Carlos este superior celorlalţi, în opinia mea şi realitatea este că Novak are un merit enorm şi trebuie să-l felicităm pentru tot ce face, ceea ce am mai spus, ceva ce nu s-a mai făcut până acum!
Cred că mai sunt şi alţi jucători cu un nivel ridicat, precum Jannik Sinner
(n.r. 4 ATP), ca şi alţii, Holger Rune (n.r. 6 ATP), care a început bine, iar acum are o perioadă mai rea. Dar, până la urmă, a câştiga este întotdeauna foarte dificil, din toate punctele de vedere şi trebuie să apreciezi ce fac toţi aceşti jucători”, a conchis ibericul, care numără 22 de titluri de Grand Slam în palmaresul său. De-a lungul lui 2023, Novak Djoković a cucerit trei turnee de Grand Slam, din totalul celor 24 de trofee majore ale cariereri sale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe