Răsturnare de situație în cazul de dopaj al lui Halep: „Cineva i-a vrut răul”

16 februarie 2023 12:02   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Suspendată din toamna anului trecut, după ce a ieșit pozitivă la un test de dopaj, Simona Halep se bucură de susținerea oamenilor din „sportul alb”.

Rând pe rând, Viriginia Ruzici sau Darren Cahill și-au arătat sprijinul pentru fosta lideră a tensiului feminin. Cel mai recent, unul dintre sponsorii care au făcut diferența în cariera Simonei Halep, Prințul Dimitrie Sturdza, a solidarizat cu sportiva din Constanța. 
Fost jucător de tenis și în prezent om de afaceri, acesta este ferm convins de corectitudinea Simonei Halep, punctând în cadrul podcastului „Vreau să știu”: „E o fată absolut extrordinară și pot să vă spun că nu cred în niciun moment că a luat drogurile alea. Sunt sigur că cineva i-a vrut răul și i-a pus drogurile!”.

Dimitrie Sturdza a povestit și cum a ajuns să o sprijine financiar pe Simona Halep: „Eu și Viginia Ruzici (n.r. fostul manager al sportivei) suntem foarte buni prieteni. Ea câștigase Roland Garros, o fată foarte drăguță, foarte frumoasă, foarte serioasă. Și îmi telefonează într-o zi, îmi spune: «Tim, ascultă, pot veni să te văd? Vin cu o domnișoară, care joacă foarte bine tenis și are nevoie de sponsorizare». «Foarte bine, dacă spui tu că e bună! Dar să nu mi-o aduci pe una care doar vrea să se plimbe!». Vine cu Simona în birou la mine, la Zürich. Simona mi-a făcut o impresie foarte bună, foarte bine crescută. Foarte drăguță. Și am întrebat-o: «Dumneavoastră ce vreți?». A răspuns: «Vreau să devin numărul !». I-am spus: «Da, ok!». Cred că i-am dat 20.000 de euro pe an și fratele meu, Eric, la Geneva, aceeași treabă. A jucat cu sigla noastră pe piept. De atunci am mai văzut-o de două-trei ori, ne scriem la sărbători”, a mai spus Dimitrie Sturdza.

Cum arată cel mai bun scenariu posibil pentru Simona Halep

Deocamdată, Simona Halep n-are încotro și stă deoparte de terenul de tenis, așteptând ocazia să-și susțină nevinovăția în fața tribunalului. Inițial programat pe 17 februarie, termenul său a fost amânat, în urma unei schimbări din conducerea instituției desemnată să-i analizeze cazul. Dacă va reuși să demonstreze că nu a luat substanța interzisă, Roxadustat, în mod conștient, românca va scăpa și de suspendare, în plus alegându-se cu o compensare financiară, care poate ajunge până la un milion de dolari. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe