România, gata pentru Mondialul de natație. David Popovici, marele absent

30 ianuarie 2024 15:06   Alte sporturi

România este gata pentru Campionatele Mondiale de natație, unde va fi reprezentată de opt sportivi: cinci înotători şi trei săritori în apă, marele absent fiind David Popovici, dublu campion european la 100 şi 200 de metri liber. Competiția se va disputa la Doha, între 2 și 18 februarie. 

Din delegația României se remarcă în mod special Constantin Popovici, campion mondial en titre la sărituri de la mare înălţime şi Cătălin Preda, vicecampion mondial, amândoi traversând o perioadă foarte bună și pregătindu-se să evolueze în concursul de sărituri de la mare înălţime, programat pe 13 şi 15 februarie. De altfel, Popovici se va alinia şi la startul probei de platformă (10 metri), în misiunea de a reuşi calificarea la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris - la platformă 10 metri va reprezenta România, la feminin, Nicoleta Angelica Muscalu, iar o clasare în primii 18 le-ar aduce calificarea celor doi la Olimpiada de la Paris. Orientativ, la Mondialele de la Fukuoka, Constantin Popovici a fost al 18-lea la platformă, iar Muscalu a 25-a.

De ce lipsește David Popovici 

Totodată, în probele de înot, programate între 11 şi 18 februarie, vor concura Vlad Stancu (înscris la 400 de metri, 800 de metri şi 1.500 de metri liber), Robert Badea (200 şi 400 de metri mixt), Patrick Dinu (100 de metri liber), Denis Popescu (100 şi 200 metri spate) şi Andrei Anghel (50 de metri spate). De remarcat că Stancu, Badea, Dinu şi Popescu participă în premieră la un Mondial de seniori în bazin olimpic. Cel dintâi a obţinut deja calificarea la JO 2024 în probele de 800 şi 1.500 de metri liber, iar cel din urmă are ca obiectiv obţinerea baremului de calificare olimpic.
La ultimele Mondiale, la Fukuoka, cele mai bune rezultate le-a obţinut la înot David Popovici, care a ocupat locul patru în cursa de 200 de metri liber, respectiv locul şase la 100 de metri liber, probe în care deţinea titlurile mondiale cucerite în 2022 la Budapesta. De data aceasta, însă, campionul României spune „pas” competiției de la Doha pentru ase putea concentra pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe