Scene ireale în tenis: și-a ieșit din minți și a rupt scaunul arbitrului cu racheta

25 mai 2023 11:30   Alte sporturi

Un jucător de tenis a avut o ieșire nervoasă care i-a adus sancțiuni, în cadrul unui turneu din Franța. Pe numele său Mikael Ymer (53 ATP), suedezul a fost descalificat, miercuri, din turneul ATP de la Lyon, dotat cu premii totale de 562.815 euro.

Sportivul a avut un comportament intolerabil, lovind în repetate rânduri scaunul arbitrului cu racheta, într-un acces de furie, după o discuţie despre urma lăsată de o minge pe zgură.
Totul s-a petrecut în timpul meciului cu francezul Arthur Fils (112 ATP), din cadrul optimilor de finală ale turneului. Atunci, scandinavul în vârstă de 24 de ani s-a certat cu arbitrul de scaun, în legătură cu o minge returnată şi i-a arătat acestuia o urmă pe zgură. Arbitrul a afirmat că a văzut cum mingea a sărit de pe linie, dar Mikael Ymer a fost furios pe motiv că oficialul nu a coborât din scaun pentru a arunca o privire mai atentă la urmă. „De ce nu verifici urma? Îmi spui că nici măcar nu cobori să verifici urma?”, a răbufnit jucătorul, continuând „Nu am mai întâlnit un arbitru, care spune «Nu cobor ca să verific urma». Nu s-a mai întâmplat aşa ceva”.

Comportamentul i-a adus descalificarea din competiție

Deși părea că reușise să se recalibreze și să redevină civilizat, după ce a continuat să joace, Mikael Ymer și-a ieșit iar din fire, când adversarul său a reușit un break, după care şi-a pierdut din nou controlul şi a izbit cu racheta scaunul arbitrului, rupând-o şi aruncând mânerul în teren. Pe fundal sonor de huiduieli din partea publicului, arbitrul a discutat cu un oficial al turneului, care l-a informat pe Mikael Ymer că a fost descalificat. Fără alternative, suedezul a acceptat decizia şi l-a felicitat pe adversarul său, care îl va înfrunta în sferturile de finală pe principalul favorit, canadianul Felix Auger-Aliassime (10 ATP).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe