Simona Halep revine pe teren: când și cu cine va juca românca

30 septembrie 2024 13:05   Alte sporturi
Ultima actualizare:

După o pauză de mai bine de patru luni, Simona Halep este gata să revină pe terenul de tenis în competițiile oficiale, românca fiind la doar o zi distanță de debutul la competiția din Hong Kong, de categorie 125 WTA, programată în perioada 30 septembrie-6 octombrie. 

Dacă, inițial, programul prevedea ca Halep să-și înceapă parcursul, marți, organizatorii i-au mai acordat o zi fostului lider din tenisul feminin mondial. Astfel, sportiva originară din Constanța va începe periplul, miercuri, la o oră care va fi anunțată ulterior. Halep își va măsura forțele cu Arina Rodionova, între timp pregătindu-se la antrenamente alături de Daniel Dobre, omul alături de care a cucerit titlul la Wimbledon, acum cinci ani. 
Meciul de la Hong Kong va fi primul duel pentru sportiva de 33 de ani, între timp aflată pe locul 1130 în lume şi Rodionova, ocupantă a poziției 114 WTA. 

Cine este adversara Simonei Halep

Născută în Rusia, Rodionova a decis să reprezinte Australia, începând din anul 2014, încă aflându-se în căutarea primului său titlu WTA. Australianca a început sezonul 2023 de pe locul 302 în ierarhia mondială, după ce a ratat jumătate din turneele anului 2022, din pricina unei accidentări la încheietură, declarând: „Este o nebunie. Simt că am întârziat cu 10 ani la petrecere, dar mai bine mai târziu decât niciodată! Simt că merit să fiu aici pentru că am depus atât de multă muncă anul trecut. Sunt entuziasmată și o să încerc să mă bucur de anul acesta. A trebuit să încep de la zero, practic, și să mă ridic. Am fost plecată 10 luni de acasă și am fost singură în cea mai mare parte a anului. Am decis să o fac fără antrenor, pentru că nu am găsit unul bun. Anul acesta, am decis să păstrez lucrurile așa, pentru că, evident, funcționează pentru mine. Știu cât de mult m-am împins fizic, anul trecut. M-am forțat la limită și probabil dincolo de ea, și nu știu câți alții ar fi putut să o facă. Nu trebuie să țip despre asta la fiecare colț, dar știu ce am făcut și nu a fost ușor. Sunt super mândră de mine. Merit să mă bucur puțin, anul acesta”.
Tot la turneul din Hong Kong este angrenată și Gabriela Ruse, care o va înfrunta pe Qiang Wang (403 WTA), marți, nu mai devreme de ora 12.00, turneul WTA fiind dotat cu premii totale de 115.000 de dolari.
Reamintim că Halep nu a mai jucat, din luna mai, când s-a văzut nevoită să abandoneze în primul tur la Trophee Clarins (WTA 125), la Paris, la 7-5, 2-3 în meciul cu americanca McCartney Kessler. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe