Un deceniu de la teribilul accident al lui Schumacher. Declarațiile fratelui său

2 noiembrie 2023 8:42   Alte sporturi

În urmă cu 10 ani, lumea sportului și nu numai era „străfulgerată” de vestea că Michael Schumacher a suferit un accident grav la schi. Un traumatism cranian teribil, comă și o turnură cu totul abruptă a vieții - asta a însemnat, din acel moment, situația neamțului. De atunci și până astăzi, s-au aflat puține lucruri exacte și s-a speculat mult. Ce este cert, însă, e că fostul pilot de Formula 1 n-a mai avut niciodată o apariție publică. 

Din informațiile presei internaționale, Michael Schumacher s-ar afla, de ani de zile, în grija soției și a familiei sale, la una dintre proprietăți, însă în ciuda faptului că s-a vehiculat că ar fi făcut progrese în recuperarea sa, nu a apărut nimic concret, care să confirme această ipoteză optimistă. Între timp, într-un interviu acordat, miercuri, unei reviste germane, Ralf Schumacher a povestit despre relaţia sa cu familia fratelui său, de la teribilul accident de schi din 2013.

„Uneori, viața este nedreaptă. Trebuie să o accepți”

„Din păcate, uneori, viaţa este nedreaptă. Trebuie să o accepţi”, a precizat Ralf Schumacher, adăugând: „Când îi văd pe copiii săi, Gina-Maria şi Mick, inima îmi tresaltă de bucurie”. Fratele marelui fost pilot de Formula 1 a respectat dorința familiei septuplului campion mondial de a menține discreția, rezumându-se să își întărească apropierea de cei din jurul fostului sportiv. „Dacă îmi cere un sfat cineva din familie, eu sunt acolo”, a conchis Ralf Schumacher.
În timp ce fiica lui Michael, Gina-Maria, a ales o carieră în echitaţie şi s-a specializat în rodeo, Mick a urmat aceeaşi cale ca şi tatăl şi unchiul său, Ralf. Fost campion de Formula 2, germanul în vârstă de 24 de ani a petrecut două sezoane complicate la volanul unei maşini de Formula 1 cu echipa Haas, în 2021 şi 2022, înainte de a deveni pilot de rezervă la Mercedes, în 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe