Tensiuni în Formula 1: piloţii ar putea fi amendați cu un milion de euro

Piloţii de Formula 1 se declară șocați, după modificările aduse regulamentului din competiție, în urma cărora amenzile s-au mărit chiar și de patru ori, suma maximă de penalizare atingând pragul impresionant de un milion de euro. 

Formula 1, străbătută de controverse (FOTO: Getty Images)
Formula 1, străbătută de controverse (FOTO: Getty Images)

George Russell de la Mercedes, director al Asociaţiei Piloţilor de Grand Prix (GPDA), a declarat că noul plafon „pare obscen”: „În primul meu an de Formula 1 la Williams, aveam un salariu de cinci cifre şi am pierdut, de fapt, peste şase cifre pentru că am plătit antrenorul, am plătit zborurile, am plătit un asistent”, a declarat el la Marele Premiu al Statelor Unite.
Totodată, Charles Leclerc, de la Ferrari, a comentat că nu are nicio idee ce ar putea merita o penalizare de un milion de euro, iar pilotul Haas Kevin Magnussen, a cărui echipă are unul dintre cele mai mici bugete din circuit, a spus că suma reglementată este ridicolă: „Charles poate să-şi dea ceasul, dar eu aş dispărea, fără să mai fiu găsit, vreodată”. Danezul a făcut referire, probabil, la bunurile valoroase pe care le deține Charles Leclerc - anul trecut, i s-a furat de la încheietura mâinii, în Italia, un ceas exclusivist, evaluat la peste două milioane de dolari.

Cum își motivează decizia cei care au luat această măsură

Lewis Hamilton, septuplul campion mondial de la Mercedes, care a fost amendat cu chiar recent, însă cu „doar” 50.000 de dolari, pentru că a traversat pista în timpul cursei, s-a arătat mirat, când a auzit de noile sancțiuni: „Dacă vor aplica o amendă de un milion de euro, să ne asigurăm că 100% din această sumă va merge către o cauză”, a spus britanicul, al cărui contract anual se ridică la 50 de milioane de lire sterline pe an, adăugând: „Sunt foarte mulţi bani în toată această industrie şi trebuie să facem mult mai mult în ceea ce priveşte crearea unei mai bune accesibilităţi, a unei mai bune diversităţi, a mai multor oportunităţi pentru persoanele care, în mod normal, nu ar avea şansa de a intra într-un sport ca acesta. Sunt atât de multe cauze în întreaga lume. Aşa că, da. Doar aşa vor primi milionul de la mine”
Totodată, Max Verstappen, triplu campion mondial, a fost amendat cu 50.000 de euro, în urmă cu doi ani, pentru că a atins aripa spate a maşinii lui Lewis Hamilton, pilotul Red Bull declarând: „Dacă a atinge o aripă spate înseamnă 50 de mii de euro, atunci aş vrea să ştiu ce înseamnă un milion”.
Potrivit celor care au luat aceste măsuri, plafonul anterior de sancțiuni, de 250.000 de euro, nu fusese revizuit de mai bine de un deceniu și „nu reflecta nevoile actuale ale sportului cu motor”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net