Un luptător internațional a murit la doar 38 de ani, „răpus” de cancer

14 noiembrie 2022 14:10   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai buni luptători din artele marțiale mixte, fostul luptător UFC, Anthony Johnson, a murit din pricina uneia dintre cele mai crude boli - cancerul.

Fostul sportiv a încercat să se lupte cu boala o perioadă îndelungată, însă aceasta „l-a răpus”, decedând din cauza unei insuficiențe a organelor, provocată de o formă rară de cancer, potrivit „The Scottish Sun”. La cei 38 de ani ai săi, Anthony Johnson va rămâne cunoscut drept unul dintre cei mai buni luptători din sportul său, în apogeul carierei remarcându-se prin victorii prin knockout împotriva fostului campion la categoria grea Glover Teixeira și Alexander Gustafsson și dominând perioada dintre 2007 și 2017. 

Boala necruțătoare i-a fost descoperită, în luna octombrie a anului trecut, când fostul sportiv s-a văzut nevoit să abandoneze într-un meci. „Aș vrea cu adevărat să intru în detalii despre cât de bolnav sunt, de fapt. Știu doar că am nevoie de cât mai multe rugăciuni posibile și sper să ne revedem în 2022”, declara atunci Anthony Johnson. „Nu mi-a fost niciodată mai frică în viața mea de nimic, dar rămân puternic cu sprijinul prietenilor și familiei”, mărturisea acesta. 

Vestea că Anthony Johnson nu mai este nu a lăsat indiferentă lumea sportului, reacțiile pe social media făcându-și repede apariția. „RIP Anthony 'Rumble' Johnson. Unul dintre cei mai prolifici artiști KO pe care i-a văzut vreodată sportul nostru. Rugăciunile mele se adresează familiei lui și tuturor celor afectați de această tragedie”, a notat luptătorul american de MMA Michael Chiesa pe contul său de Twitter. „Odihnește-te, fratele meu. Pentru un tip care a pus frică în inima atâtor oameni, Anthony Johnson a fost o persoană grijulie”, a consemnat și fostul luptător la categoria grea și ușoară UFC, Daniel Cormier. „Îmi sfâșie inima să aflu vestea tragică că Anthony „Rumble” Johnson a murit. Am un afiș cu el lângă biroul meu. Gândurile și rugăciunile mele sunt la familia și prietenii lui”, a mai spus comentatorul UFC, John Gooden.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Mai multe