Simona Halep, suspendată de la US Open, după ce a fost testată pozitiv la un control anti-doping

21 octombrie 2022 13:58   Alte sporturi
Ultima actualizare:

O veste șocantă pentru întreg sportul românesc: Simona Halep, cea mai valoroasă sportivă a ultimelor decenii, a fost depistată pozitiv la US Open! Ea a fost suspendată provizoriu.

Vestea a fost dată chiar de cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, care a anunţat, vineri, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat. 

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. 

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. 

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris jucătoarea română pe Instagram.

Conform prospectului, roxadustat este un medicament anti-anemie. Deocamdată nimeni nu știe cum a ajuns în corpul sportivei, cert este că ea se află acum, conform regulamentului, în stare de suspendare provizorie.

Aflată pe locul 9 în clasamentul mondial, Simona Halep nu a mai jucat de la US Open, acolo unde a fost eliminată în primul tur de ucraineanca Daria Snigur (125 WTA). Ea a anunțat apoi că nu va mai evolua deloc în acest sezon pentru că vrea să se refacă după o serie de accidentări.

Mai multe