Edi Iordănescu își caută deja scuze și alibiuri pentru a fenta demisia
Umilința istorică suferită de România pe propriul teren contra naționalei din Muntenegru, care ne-a învins pe ”Giulești” cu 3-0, s-ar fi încheiat în țările civilizate cu demisii. La noi, nimeni nu a avut demnitatea de a renunța la postul său, deși dezastrul acumulat în ultimele 10 zile este unic în istoria fotbalului românesc.
După ce pierzi cu 2-0 în deplasare și cu 3-0 acasă cu Muntenegru, o formație ai cărei fani se bucurau în trecut că picau cu România pentru că puteau astfel să facă rost de autografe ale unor fotbaliști adevărați, logic ar fi ca nimeni dintre cei care au dus la această adevărată umilință să fie deja șomeri. Pentru că au demonstrat ce valoare au, au demonstrat cum pot alcătui un plan de pregătire sau cum pot gândi un prim ”11”. Din nefericire, avem un selecționer, Edi Iordănescu, care a demonstrat în primul rând că nu are valoare – nu e normal ca la 10 zile după ce ai fost umilit de Muntenegru cu 2-0, după ce ai toate datele despre cum joacă adversarul, să nu poți alcătui o echipă care să străpungă blocul lor defensiv, adversarii neschimbând nimic în jocul lor. Apoi, a demonstrat că are principii doar când îi convine și dă bine la televizor, nu când ar trebui cu adevărat să facă dovada că are onoare și să părăsească un scaun care este foarte sigură că e prea mare pentru el.
Întrebat, firesc, dacă se gândește la demisie, selecționerul nu a dat un răspuns concret. ”Nu iau decizii la cald. Zilele viitoare voi face o analiză. Este frustrant și pentru mine. Știam unde vin, timp nu există aici. Realitatea este că s-au strâns multe frustrări, adversități din trecut. Și e greu să construieși pe acest fond”, a spus el după meci.
La conferința de presă, Iordănescu a încercat să găsească diverse scuze: că mulți jucători vroiau să se retragă înainte de a veni el, că din cauza contractului care îi impunea să ocupe locul 1 sau 2 în grupă nu a putut face schimbări radicale în lot sau că programul de patru meciuri în 10 zile le-a pus capac românilor. Evident, nu și adversarilor, care au jucat după același orar.
”Voi avea discuţii private cu jucătorii în următoarea perioadă. În momentul în care am semnat contractul cu federaţia au fost patru jucători care intenţionau să se retragă. Unul dintre ei era Toşca, trageţi concluziile care se pot trage, este trist. Dar totuşi este echipa naţională şi deciziile trebuie să fie pentru viitor. Dacă aş fi ştiut că avem timpul necesar pentru a putea să construim, eu calea o ştiu, etapele le ştiu, ştiu ce avem de făcut, ştiu ce decizii ar trebui luate, unele dure, dar nu avem decât să vedem în ce fel se poate merge înainte”, a declarat Edi Iordănescu la conferința de presă.
Edi Iordănescu dă vina pe condițiile unui contract pe care l-a acceptat fără probleme
Selecţionerul Edward Iordănescu a lăsat să se înţeleagă că a fost condiţionat cumva să nu schimbe masiv din lto pentru că avea o clauză de performanță în contract. ”Pachetul de schimbări vine în tandem cu obiectivele şi cu ce spune contractul meu, care mă obligă să terminăm pe locul unu sau doi. Ca să faci schimbări majore înseamnă să poţi să ai timp să construieşti. Nu poţi să scoţi ceva dintr-un loc şi să pui altceva şi lucrul ăla să meargă instant, timpul este foarte scurt. Mi-am asumat faptul că nu am venit la o echipă de club unde se pot construi mentalităţi, gândiri şi am timp. Aici mergi mult şi pe hazard. Nu îmi place să spun asta, dar mergi pe hazard când schimbi şase-şapte jucători de la un joc la altul. Când mai mulţi nu au jucat împreună este şi foarte mult hazard la mijloc. Cu toate că am încercat să lucrăm să avem atitudinea corectă, s-au văzut că lucrurile nu au fost funcţionale”, a mai spus Iordănescu.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!