România, înfrângere zdrobitoare în fața Muntenegru! Demisionează Edi Iordănescu?

Ultima actualizare:

Meciul dintre România și Muntenegru din etapa a patra a grupelor Ligii Națiunilor s-a desfășurat aseară pe Stadionul Rapid din Giulești. Oaspeții s-au impus prin jocul atacantului Mugosa care a înscris în minutele 42, 56, respectiv 63, iar țara noastră a pierdut cu un scor de 0-3. 

România, înfrângere zdrobitoare în fața Muntenegru! Demisionează Edi Iordănescu?
România, înfrângere zdrobitoare în fața Muntenegru! Demisionează Edi Iordănescu?

Echipa României a început cu stângul confruntarea cu Muntengru, când țara noastră a pierdut cu 0-2 în meciul din Liga Națiunilor, din cauza unor greșeli regretabile ale căpitanului Vlad Chiricheș. 

Nu rata nici: Dan Petrescu a explicat de ce a refuzat naționala: ”Nu puteam antrena gratis”

În retur, România a avut parte de un meci de coșmar. Încă din prima repriză, atacantul Mugosa a înscris primul gol, în minutul 42, după o scurtă confruntare cu căpitanul Vlad Chiricheș. 

În minutul 56, echipa României a avut parte de o nouă ofensivă din partea Muntenegru, când același Mugosa a primit o pasă în careul lui Florin Niță și a marcat încă un punct pentru echipa oaspeților. 

Interesant de citit și: Mircea Lucescu: ”Nici eu, nici Răzvan nu vom mai antrena vreodată naționala”

Șapte minute mai târziu Mugosa a înscris din nou cu un șut executat de la marginea careului. 

În final, echipa României a pierdut cu un scor de 0-3, a doua mare înfrângere în fața Muntenegru din Liga Națiunilor, după ce în primul meci a suferit o înfrângere cu 0-2.

Reacția lui Edi Iordănescu:  «E frustrant pentru mine»

Selecționerul Edi Iordănescu este teribil de dezamăgit de ultimele prestații ale echipei naționale și a prezentat scuze fanilor, la sfârșitul partidei desfășurate aseară pe stadionul Giulești. 

Iordănescu a argumentat că echipa României a avut un dezavantaj fizic și că i-au lipsit jucători din trecut precum Dennis Man, Nicolae Stanciu sau Ianis Hagi.

Atunci când fost întrebat dacă va mai continua pe banca României, Edi Iordănescu a dat de înțeles că ia în considerare să plece de la echipa națională,

”Responsabilitatea este doar a mea. Am făcut-o mereu, asta fac şi acum. Această serie de patru meciuri nu a fost pe placul nostru. E greu să ai relaţii de joc când schimbi 4-5 jucători. Mai ales când nu te ridici la nivelul aşteptat din punct de vedere fizic. Am luat un gol la o fază statică. Cu atât mai rău, cu cât era minutul 42.

Clasamentul arată urât, dar asta e realitatea. Nu există foarte multe lucruri pozitive, poate unicul e că nu se joacă pe punctele de la European. Am fost optimist, dar în același timp realist. Am spus-o, inclusiv după meciul câștigat, că nu suntem într-o stare mentală bună.

Responsabilitatea este a mea. Atât am putut astăzi, atât am putut să alergăm. Recunosc, nu am vrut să dau mesaje greşite până acum. Ne-au lipsit jucători faţă de trecut, Ianis Hagi, Nicolae Stanciu, Denis Man.

Eu am pus și voi pune pe primul loc interesul României. E frustrant și pentru mine, dar știam unde vin, timpul nu există.

S-au strâns foarte multe supărări și frustrări din trecut și e foarte greu să construiești pe acest fond. Nu vreau să vorbesc la cald. Vedem, voi analiza și peste câteva zile voi lua o decizie. România primează”, a declarat Edi Iordănescu la Prima TV.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net