FRF confirmă: Edi Iordănescu, alegerea ca naționala să facă performanță

3 octombrie 2022 13:22   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Ceea ce a spus, inițial, directorul executiv al Federaţiei Română de Fotbal (FRF), Mihai Stoichiță, apoi a întărit președintele Răzvan Burleanu este, acum, oificial. FRF a anunțat, luni, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că selecţionerul Edi Iordănescu este lăsat să-și continue strategia la echipa națională, contractul său fiind prelungit până la finalul preliminariilor Campionatului European, din 2024.

„Ca urmare a deciziei Comisiei Tehnice, care a decis vineri ca selecţionerul Edward Iordănescu să continue pe banca echipei naţionale a României, contractul acestuia a fost prelungit pentru preliminariile pentru EURO2024. În eventualitatea obţinerii calificării la EURO2024, contractul se va prelungi automat pentru turneul final.

În această dimineaţă a avut loc o întâlnire a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. În cadrul acesteia, care s-a desfăşurat online, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a prezentat raportul Comisiei Tehnice ca urmare a întâlnirii avute vineri.

Ulterior, Edward Iordănescu a prezentat, la rândul său, raportul activităţii sale ca selecţioner şi a anunţat care este planul pentru viitor, mai exact care este strategia staff-ului tehnic în ceea ce priveşte preliminariile pentru EURO 2024”, notează frf.ro.

După ce a primit votul de încredere al membrilor din partea Comitetului Executiv, decizia a fost oficializată printr-un Comitet de Urgenţă. Apoi, s-a semnat noul contract, valabil până la finalul preliminariilor pentru EURO2024, cu prelungire automată pe durata turneului final din Germania, în cazul în care România se va califica.

Coordonatorul primei reprezentative a avut, până acum, ocazia să testeze echipa în două amicale, unul pierdut cu Grecia (0-1) și unul încheiat egal cu Israel (2-2). Apoi, primele meciuri oficiale au fost în grupele Ligii Națiunii, unde România a încheiat pe ultimul loc. A reușit, totuși, două victorii – una chiar împotriva liderului grupei, Bosnia și Herțegovina, a scos un egal și a pierdut trei meciuri. Săptămâna trecută, Edi Iordănescu puncta că este nevoie de o reconfirmare oficială din partea FRF despre continuarea sa la națională, după prestația din grupele Ligii Națiunilor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Mai multe