Gică Hagi își apără fiul, pe Ianis, printr-un atac fără precedent la adresa lui Rangers

27 august 2024 11:13   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Gică Hagi trece printr-o perioadă foarte tensionată, iar acest lucru se simte în toate declarațiile pe care le face în conferințele de presă sau la interviurile din preajma meciurilor. Luni seară, după egalul, 1-1, de la Arad, cu UTA, Gică Hagi a lăsat să vorbească tatăl din el atunci când a ținut un discurs despre situația fiului său, Ianis Hagi, care a fost „aruncat” la echipa a doua de către Glasgow Rangers.

Conform informațiilor venite din Scoția, motivul pentru care Ianis a fost „exilat” la echipa secundă este unul legat de bani. El a jucat 99 de meciuri până acum la formația mare a scoțienilor, iar dacă va bifa și partida 100 ar trebui să primească o mărire salarială de aproape 30.000 de euro pe lună. Acest aspect a fost atins și de Hagi senior în discursul său. Totodată, antrenorul Farului a spus că fiul său nu va reveni în Superliga în altă parte decât la echipa sa.

Ce i se întâmplă lui la Rangers e o poveste urâtă. N-am vrut să vorbesc, dar atât spun. Le transmit și celor de acolo, e o poveste urâtă. Un jucător care a fost cel mai bun tânăr al lor, s-a accidentat acolo, s-a dus să joace și s-a întors. Iar acum se antrenează singur. Sau cu cine se antrenează. Dacă în Vest se întâmplă asta, ce pretenții să mai avem la noi, în România? Dacă acolo, la nivelul cel mai mare se întâmplă așa ceva, scuzați-mă. Ce pot să înțeleg eu, care am jucat fotbal la nivelul cel mai mare? Am zis să tac. Ianis nu vine în România, rămâne acolo. El a dovedit că poate acolo. A fost cel mai bun tânăr de la Rangers. Am auzit multe, am observat câte se scriu. Ianis a ieșit cel mai bun tânăr jucător tânăr de la Rangers. Când a fost Ianis la Rangers, Rangers a câștigat campionatul. Când nu a mai fost, nu a mai câștigat campionatul. Dacă și cu un jucător care vine și câștigă campionatul după nu știu câți ani, apoi se accidentează pentru Rangers, jucând acolo, facem așa... Unde am ajuns?! Ce e în fotbalul ăsta? Unde s-a ajuns?! Prea departe. Ăsta e punctul meu de vedere, ca fost mare fotbalist. El a dat totul pentru Rangers, e iubit de public, cum să nu se antreneze cu echipa mare? E singurul lor jucător de națională. Ce interese sunt acolo? Până unde au ajuns interesele?! E jucătorul care v-a făcut campioni alături de ceilalți, de Gerrard și de ceilalți! Și tânăr, are 25 de ani. Și e singurul care a fost la EURO, jucând. În Vest, unde credem că există exemple. Nu credeam niciodată că în fotbal se va ajunge la așa ceva, la interese atât de meschine. Meschine! E grav că se întâmplă așa ceva”, a declarat Gică Hagi, conform gsp.ro, la conferința de presă de la finalul meciului de la Arad.

„Regele” îl acuză pe antrenorul scoțienilor

De furia „Regelui” nu a scăpat nici antrenorul lui Rangers. „Ianis i-a respectat pe toți, a făcut bine acolo. Antrenorul i-a zis «ori te antrenezi singur, ori cu echipa a doua». A fost trimis acolo. Antrenorul i-a zis, nu cum spune el, că nu a făcut nimic. El i-a zis! E dureros. Îl arunci. E un jucător valoros, când a fost el acolo, Rangers a câștigat campionatul. E oare întâmplare? Sunt niște fapte! Eu le spun acum ca să audă și ei. Dacă acolo se face așa, păi în România e posibil orice. Dacă în Anglia s-a ajuns la așa ceva... El mai are contract un an cu Rangers, nu doi sau trei. Chestia gravă e că el s-a întors și nu s-a dus să se antreneze cu echipa mare, unde și-a rupt piciorul, unde a stat un an și ceva. Iar înainte a ieșit campion, deci a dovedit că e super. La 22 de ani a ieșit cel mai bun pasator. Acum nu mai e bun, că zice un director și un antrenor. Păi dacă la ei se întâmplă asta, la noi ce să mai zicem?”, și-a încheiat Gică Hagi discursul în care și-a apărat fiul așa cum orice tată ar trebui să o facă.  

Ianis Hagi era titular la Rangers înaintea accidentării din 2022

Nu se știe dacă se va rezolva ceva în urma intervenției lui Hagi senior, dar e foarte important pentru Ianis și pentru toată lumea că a luat atitudine și a spus lucrurilor pe nume. Deocamdată, ce se știe e că Ianis a refuzat oferta Rapidului și că se pregătește la echipa a doua scoțienilor. El ar putea să se transfere doar până la data de 30 august inclusiv. Altfel, singura șansă ar fi să ajungă la o înțelegere cu șefii clubului pentru a reveni la echipa mare. Aceasta ar însemna, probabil, o acceptare a reducerii salariului sau măcar o renunțare la acea creștere de 30.000 de euro pe lună pe care i-ar primi dacă ar juca fie și un minut în noul sezon pentru Rangers. „Antrenorul lui Rangers a vorbit despre asta toată vara și problema nu e că echipa n-are bani de transferuri, ci că nu mai are buget pentru salarii. Masa salarială e prea mare de prea mult timp și Rangers are dreptate să ia măsuri, chiar dacă asta îi frustrează atât pe fani, cât și pe antrenor”, a scris, ieri, site-ul Rangers News.

Mai multe