Petrolul și-a luat portar cu experiență: peste 200 de meciuri la o campioană a Austriei

15 septembrie 2022 10:07   Fotbal intern

Gruparea din Ploiești continuă să-și întărească echipa - cel mai recent, l-a transferat pe portarul austriac Andreas Leitner. La cei 28 de ani ai săi, goalkeeper-ul va evolua pentru Petrolul, cel puțin până la finele sezonului 2023/2024.  

Cifrele lui Andreas Leitner sunt impresionante: acesta a strâns 213 meciuri în primul eșalon austriac, Bundesliga. În ultimele șase sezoane, portarul a îmbrăcat tricoul echipei FC Admira Wacker, a cărei banderole de căpitan a și purtat-o, gruparea având în palmares nouă titluri de campioană și șase Cupe ale Austriei. Schimbarea a devenit o necesitate, însă, în momentul în care fosta sa echipă a „căzut” în eșalonul secund. 

Ce l-a făcut să plece de la echipa unde era căpitan

„Am decis că este momentul să fac o schimbare în cariera mea, pentru că, din păcate, Admira a retrogradat și nu îmi doream să joc în eșalonul secund. Am vrut să încerc o altă experiență, să evoluez într-un campionat din afara Austriei, am primit oferta Petrolului și i-am dat curs. Știu că nivelul campionatului din România este unul ridicat, am văzut și ce atmosferă superbă este aici, la Ploiești, și îmi doresc să avem rezultate cât mai bune împreună”, a declarat Andreas Leitner pentru site-ul noului său club, fcpetrolul.ro. 

Cariera sa de jucător cuprinde, pe lângă FC Admira, un sezon la Austria Klagenfurt, bifând totodată selecții la toate naționalele de juniori ale Austriei.

Gruparea prahoveană are cinci variante de portari

Andreas Leitner a sosit la Petrolul Ploiești din ipostaza de jucător liber de contract, valoarea sa estimată de Transfermarkt, în acest moment, ridicându-se la 600.000 de euro. Portarul austriac vine în completarea listei de alți patru goalkeeperi ai echipei - Octavian Vâlceanu, transferat vara abia încheiată, Raul Avram, Sebastian Moroz, venit în iarnă și Andrei Jercălău, un produs al academiei de fotbal din Ploiești.  

După 10 meciuri disputate în Superliga României, Petrolul Ploiești ocupă locul patru, la patru puncte distanță de liderul Farul Constanța, cu un bilanț de cinci victorii, două remize și trei înfrângeri. În cel mai recent meci al lor, ploieștenii au pierdut în fața lui FC Hermannstadt, disputat în deplasare și încheiat cu 2-1 pentru gazde. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Mai multe