Regulile absurde impuse de Edward Iordănescu la naționala României

24 martie 2023 19:41   Fotbal intern

Naționala României va debuta sâmbătă în preliminariile Campioanatului European, în Andorra, dar pe selecționerul Edward Iordănescu îl macină altceva: că lumea i-a aflat regulamentul impus jucătorilor de la lot.

În conferința de presă premergătoare meciului care va avea loc sâmbătă, în Andorra, de la ora 21.45 și care va fi transmis în direct la Antena 1, Edward Iordănescu a alocat câteva minute acestui subiect, al apariției în presă a regulilor – unele ieșite din comun – impuse jucătorilor.

Nu mi s-a părut firesc ca acel regulament să apară în spațiul public. Este un regulament al bunului simț, sunt lucruri firești, normale. Doar așa ne putem organiza. Am simțit că ne-a fost luată o parte din intimitate, sunt lucruri care ne aparțin. Lucrurile astea rămân în cercul nostru, niciodată spre exterior”, a spus afectat, adică în stilul său deja cunoscut, Edward Iordănescu. La fel, având în vedere că deja este în fotbal de câțiva ani și lumea îi știe inflexibilitatea la orice problemă, nu a mirat pe nimeni când a spus că „pot să mai apară modificări, dar e clar că regulile vor rămâne aceleași. Când am luat anumite măsuri, decizii, am fost extrem de conștient că va veni un val de critici”.

Care sunt regulile impuse de Edward Iordănescu la echipa națională

„Gazeta Sporturilor” a fost cotidianul care a dat în vileag regulamentul impus de selecționerul Edward Iordănescu jucătorilor care sunt convocați la lot. Un regulament „clocit” un an de zile și care este aplicat acum, odată cu startul preliminariilor Campionatului European. La finalul lor vom știi nu doar dacă echipa va juca la turneul final, ci și dacă vom mai avea același selecționer sau nu.

Iată cum arată acest regulament de ordine interioară. După cum veți vedea, unele puncte sunt aberante de-a dreptul, precum cele care se referă la „nerespectarea sarcinilor de joc” sau la „neimplicarea la un nivel de 100% în antrenamente”. Acestea sunt pur subiective și probabil că doar în România se penalizează cu amenzi, nu cu excluderea din lot pentru o acțiune ulterioară

Regulamentul lui Edward Iordănescu

- Întârziere la antrenament, ședințe, autocar sau masă - amendă între 50 și 200 euro

- Utilizarea telefoanelor mobile la masă, ședințe sau în drumul de la hotel spre stadion în ziua meciului – amendă 100 de euro

- Prezența la masă cu papuci fără ciorapi – amendă 50 de euro

- În cameră e permis doar consumul fructelor și al apei. Orice alt aliment sau băuturi sunt interzise - amendă 50 euro

- Nerespectarea programului de tratament sau recuperare indicat – amendă 100 euro

- Părăsirea cantonamentului fără aprobarea staff-ului tehnic, cu excepția plimbărilor de seară aprobate în prealabil – amendă 1.000 euro.

- Vizitele în programul de cantonament – amendă 500 de euro

- Jocurile video în perioada de odihnă – amendă 300 de euro

- Lovirea mingii la antrenament după fluierul antrenorului (lovirea mingii între exerciții) – amendă 50 euro

- Nerespectarea sarcinilor de joc sau a principiilor tactice – amendă între 100 și 500 euro (în funcție de gravitate, la aprecierea antrenorului)

- Neimplicarea la un nivel de 100% în antrenamente – amendă între 50 și 300 euro (în funcție de gravitate, la aprecierea antrenorului)

- Replici verbale sau gesticulări neadecvate la observațiile sau indicațiile antrenorului sau ale membrilor din staff, ale colegului de echipă sau ale suporterilor – amendă între 50 și 1.000 euro (în funcție de gravitate, la aprecierea antrenorului)

- Refuzul de a urma programul de vitaminizare și medicație indicat de medicul echipei – amendă 100 de euro

Mai multe