Superliga României, „în aer”: un fotbalist, depistat pozitiv la dopaj

18 martie 2024 15:27   Fotbal intern

Un fotbalist angrenat în primul eșalon românesc a ieșit pozitiv la testul antidoping, aducând campionatul din țara noastră într-o zonă controversată. În vârstă de 32 de ani, Cosmin Matei, legitimat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a picat controlul antidoping efectuat la finalul meciului pe care covăsnenii l-au pierdut pe teren propriu, 1-3, în fața celor de la CS Universitatea Craiova, disputat pe 4 februarie, în Superliga României.

Potrivit Agenției Naționale Anti-doping (ANAD), în organismul jucătorului ar fi fost depistată o substanță denumită 5-metilhexan-2-amină, care poate fi găsită într-un ulei pe bază de rădăcină de mușcată și care „se traduce printr-un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”. Deocamdată, mijlocașul lui Sepsi nu a fost suspendat provizoriu, ancheta fiind abia la început - urmează audierile, rezultatul probei a doua și, în funcție de evoluția situației, fotbalistul riscă o suspendare de până la patru ani, dacă se va dovedi că s-a dopat cu intenție.
„Am fost foarte mirat. Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun. Și nici nu vreau să vorbesc deocamdată. Vă rog să mă înțelegeți! E o anchetă în desfășurare. Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat, de fapt. Și de unde a apărut această substanță. Am fost răcit în acea perioadă. Am luat mai multe suplimente, medicamente, dar vom vedea ce ne vor indica analizele”, a declarat potrivit sportpesurse.ro jucătorul estimat de Transfermarkt la jumătate de milion de euro.

Are susținerea conducerii formației covăsnene

Situația de dopaj a fost comentată și de către patronul lui Sepsi, László Diószegi, care a declarat, conform DigiSport: „Am primit și noi la club notificarea, în urmă cu vreo două zile. Așteptăm însă și rezultatul probei B. Am rămas însă fără cuvinte! Nu-mi vine să cred că Matei ar fi luat substanțe interzise cu voia lui. N-am apucat să discut foarte mult nici cu medicul nostru, fiindcă a fost partida cu FCSB. Mi-a explicat însă că nimic din ce a administrat el nu cuprinde substanțe interzise. Știu că Matei a fost răcit o perioadă. Nu știu exact ce a luat. Dar vă sugerez să așteptăm ancheta pentru a vedea concluziile clare. Ați văzut și la Halep ce s-a întâmplat. Dacă se va confirma însă că Matei e vinovat, vom lua măsurile necesare”
Matei și-a găsit locul în rândul oltenilor, iar de la meciul cu Universitatea Craiova, fotbalistul a evoluat în toate jocurile disputate de Sepsi, cu excepția celui cu FCSB, cifrele sale „ilustrând” șapte goluri și șase assist-uri în 33 de meciuri din sezonul curent. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe