Adi Mutu își pregătește reîntoarcerea în fotbal: cu ce echipă negociază

16 septembrie 2024 14:02   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

După o pauză de aproape jumătate de an, Adrian Mutu pare că e pregătit să revină în „sportul” rege, fiind în negocieri cu mai multe formații, atât din țară, cât și dincolo de graniță, una dintre piste fiind mai avansată. Ultima dată, antrenorul de fotbal în vârstă de 45 de ani a pregătit-o pe CFR Cluj, cu care și-a încheiat socotelile, în luna aprilie din acest an. 

Printre cele interesante de serviciile românului s-ar număra și o echipă din Turcia - după ce MKE Ankaragücü, formație din eșalonul secund din Țara Semilunei a rămas fără tehnician, „Briliantul” ar fi favorit pentru a prelua „frâiele” grupării, potrivit presei locale. „Antrenorul principal al lui Ankaragücü a fost demis - negocierile sunt în desfășurare cu Adrian Mutu”, au notat cei de la gol.az. Presa turcă informează că Adrian Mutu ar avea și un oponent, pe Ömer Erdoğan, care s-ar afla la al doilea mandat la gruparea din Turcia, după ce a mai antrenat-o, în perioada august 2022-februarie 2023. Dacă va bate palma Ankaragücü, Adrian Mutu va avea la dispoziție un lot în valoare de 14,93 de milioane de euro.

Ankaragücü, retrogradată în liga secundă, după un sezon deficitar

Ankaragücü a pus punct și a luat-o de la capăt, după ce a retrogradat în eșalonul secund, în urma locului 17 ocupat, la finele sezonului trecut - în cele 38 de etape desfășurate, clubul a câștigat opt victorii, consemnând 16 remize și 14 eșecuri, bilanț care i-a asigurat „biletul” pentru Liga a II-a. În sezonul curent, Ankaragücü se află pe locul 13 din cele 20, disputând cinci meciuri, dintre care pe două le-a câștigat, iar trei au fost înfrângeri. 
De-a lungul carierei sale, Adrian Mutu a antrenat șapte echipe: FC Voluntari, Al-Wahda, România U21, FCU Craiova, Rapid, Neftçi Baku și, în cele din urmă, CFR Cluj.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe